La Jungla
Jorge Javier Vázquez, presentador de 'Sálvame'
Foto: Jorge Javier Vázquez, presentador de 'Sálvame' | Telecinco
Televisió

Dimecres negre a 'Sálvame': audiència ensorrada al mínim històric

Barcelona.
Jorge Javier Vázquez, presentador de 'Sálvame'
Foto: Jorge Javier Vázquez, presentador de 'Sálvame' | Telecinco

Sálvame no aixeca el cap. Després d'aconseguir tornar a la seva franja habitual, pel fracàs de Café con aroma de mujer, i intentar de nou competir amb Y ahora Sonsoles d'Antena 3, el programa de Jorge Javier Vázquez ha patit un daltabaix històric aquest dimecres, amb les pitjors dades d'audiència que ha fet mai.

Al detall: Coincidint amb el debut de la Selecció Espanyola al Mundial de Futbol de Qatar, Sálvame ha ensorrat l'audiència de Telecinco a la tarda. Les edicions Limón (10,6%) i Naranja (7,7%) s'enfonsen al mínim històric, mentre que l'edició Sandía (7,7%) va caure fins i tot per sota del milió d'espectadors.

Per contra, TVE va aconseguir liderar amb un espectacular 47,9%. Una mitjana de 5,9 milions de persones —amb més de 10 milions de contactes únics— van veure la golejada per 7 a 0 d'Espanya a Costa Rica. Tot i que no va aconseguir la xifra de l'estrena a Rússia 2018, mai abans registrada en el debut d'un Mundial, que va ser del 68% i 10,4 milions d'espectadors.

A Catalunya: Malgrat que el partit entre Espanya i Costa Rica va fer màxim de la seva franja a Catalunya (37,8%, deu punts menys que a la resta de l'Estat), no va ser suficient perquè TVE fos la cadena més vista del dia pels espectadors catalans. Al final de la jornada, TV3 va ser líder amb un 15,1% i La 1 va ser segona amb un 12,1%.

Per últim: Pel que fa a Sálvame, la situació es complica. Més tenint en compte que el seu competidor natural, Y ahora Sonsoles, ve de fer dimarts la segona millor dada d'audiència des de l'estrena, amb un 13,4%. Els de Jorge Javier tenen per davant un mes complicat. El Mundial acaba el 18 de desembre, i la quota de pantalla pot caure encara més si La Roja va passant fases.

Categoria: La Jungla