La Jungla
Joel Díaz
Foto: Joel Díaz | TV3
Televisió

TV3, al punt de mira de Cs pel que diu Joel Díaz: "Subnormal, menja'm el cul..."

Joel Díaz
Foto: Joel Díaz | TV3

Ciutadans s'ha queixat a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del programa de TV3 'Zona Franca', presentat per Joel Díaz.

Per què és important? La CCMA ha creat recentment una comissió per examinar i sancionar els treballadors que incompleixin el llibre d'estil; en aquest sentit, no poden emetre missatges o comentaris ofensius o despectius.

Què sabem? Anna Grau, diputada de la formació taronja, ha criticat TV3 per "parlar de despolitització" mentre dona llibertats al 'Zona Franca' per insultar Espanya i fer acudits relacionats amb el nazisme, entre d'altres. És per això que ha instat a prendre mesures al president del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), Xevi Xirgo.

Què ha dit Joel Díaz? "L'enfant terrible", com el presenten des de TV3 pel seu atreviment a l'hora de dir allò que pensa, ha dit coses com les següents.

  • Quan la ciutat alemanya de Frankfurt va celebrar la seva Fira del Llibre, a la qual van assistir professionals catalans del llibre, Joel Díaz va deixar anar: "Catalunya hi ha enviat molts llibreters, i no es veien tants catalans morts de gana a Alemanya des del tancament de Mauthausen", en referència al camp de concentració nazi.
    • Aquestes paraules no van agradar a l'Amical de Mauthausen, associació que defensa els drets de catalans i espanyols deportats a l'Alemanya nazi i que es va queixar.
  • "Subnormal, retardat, mongol, vine a menjar-me el cul, desgraciat..." ha enumerat Anna Grau, fent referència a expressions que "el presentador estrella de les nits de TV3", Joel Díaz, va publicar al seu Twitter.
  • El "puta nit i bona Espanya" també forma part del seu repertori habitual fins i tot per saludar al públic i encetar el programa, tot i que l'empra de forma sarcàstica.

Què diu Ciutadans? La diputada Anna Grau, tot dirigint-se a Xevi Xirgo, ha expressat el seu malestar i preocupació. "Hem demanat retiment de comptes a la direcció de TV3 perquè estem molt preocupats. Tinc entès que tenen la bústia del CAC col·lapsada amb queixes de ciutadans per insults de treballadors i col·laboradors de TV3 a les xarxes socials i no només a les xarxes", ha dit.

D'on venim: L'oposició del Parlament, en concret la diputada de Cs Anna Grau, va recuperar a l'anterior comissió de control diverses piulades de treballadors de TV3 que podrien incomplir el llibre d'estil. 

  • Ha recordat una piulada del càmera Àlex Barreda, treballador de  TV3 de fa més de 30 anys, que diu: "A mi el tàndem del president Puigdemont i la presidenta Borràs és el que em representa. Perquè és el que lluita per una Catalunya lliure i justa".
  • "Poses TV3 o el Twitter dels treballadors i et trobes "putes Espanyes" que et salten a la cara", ha criticat Grau.
Categoria: La Jungla