La Jungla
Juan Antonio Bayona a 'Salvados'
Foto: Juan Antonio Bayona a 'Salvados' | La Sexta
Televisió

Bayona respon a l'atac de Santiago Abascal al cinema espanyol

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Juan Antonio Bayona a 'Salvados'
Foto: Juan Antonio Bayona a 'Salvados' | La Sexta

La nova entrega de Salvados ha estat dedicada al cinema espanyol, amb Carla Simón i Juan Antonio Bayona. El director de cinema ha aprofitat l’altaveu per respondre a Santiago Abascal, qui va reconèixer no consumir cinema fet al país.

Context: Fa un temps, Abascal va assegurar no veu cinema espanyol i que preferia Mel Gibson. De fet, Gonzo ho ha recordat al programa: “Gent que estima molt la pàtria, però detesta el cinema espanyol. Santiago Abascal l’any 2019 deia que mai veia pel·lícules espanyoles, ja que prefereix veure de Mel Gibson i Clint Eastwood”.

Què diuen: Simón i Bayona han reflexionat sobre les paraules que Santiago Abascal va referir al cinema espanyol. A continuació, els titulars.

  • Carla Simón ha començat trencant un mite: “No se si creuen que la gent del cinema és més d’esquerres... es toca temes que incomoden a la societat”.
  • “És una simplificació del discurs i s’utilitza la cultura com eina llancívola”, ha opinat Bayona.
  • Finalment, el director de cinema ha tancat el tema amb una frase lapidària: “La cultura no és d’esquerres, ni de dretes... la cultura és el que som”.

A més: Davant la pregunta del presentador a gent jove sobre si preferien cinema espanyol o americà, Bayona ha corregit a Gonzo.

  • El director de cinema ha puntualitzat que la pregunta hauria de ser: “Cinema bo o dolent”, ja que les pel·lícules que fa en comparació amb Santiago Segura o la mateixa Carla són molt diferents.
Categoria: La Jungla