La Jungla
Jaume Madaula, al programa 'Planta baixa'
Foto: Jaume Madaula, al programa 'Planta baixa' | TV3
Famosos

El testimoni sobre el càncer de Jaume Madaula, actor de 'La Riera': "Va començar com un mal al pit"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Jaume Madaula, al programa 'Planta baixa'
Foto: Jaume Madaula, al programa 'Planta baixa' | TV3

Jaume Madaula sap el que suposa superar un càncer abans dels 30. L'actor de La Riera va ser diagnosticat quan tenia 27 anys. Amb 34 i totalment recuperat, n'ha parlat a Planta baixa.

Què sabem? Madaula ha sobreviscut a un limfoma de Hodgkin, que afecta el sistema limfàtic. Un diagnòstic tardà, després que els metges pensessin primer que patia una pericarditis i després una patologia del nervi respiratori. "Van trigar molt a trobar-m'ho", ha recordat. Finalment li van detectar el càncer.

Què diu Jaume Madaula?

  • "Va començar com un mal al pit, però no acabaven de trobar el què".
  • "Vaig anar insistint perquè notava que alguna cosa no estava bé. Si no, potser no hi seria".
  • "Com que van trigar tant a trobar-ho, em feia por que no fos una malaltia degenerativa".
  • "Recordo pensar que podia morir. Per sort, em van donar bon pronòstic i em vaig posar les piles".
  • "Vaig combinar la quimioteràpia amb teràpies alternatives per pujar les defenses. L'alimentació, l'exercici, bevia llet materna d'unes amigues, feia dejunis...".

En detall: L'artista ha explicat també que té molts antecedents familiars de càncer. La mare va morir d'això, i també una àvia quan encara era jove, un avi i alguns tiets: "D'altres han sobreviscut, però hi ha hagut molts casos que no".

A més, el diagnòstic del càncer va agafar Madaula mentre rodava l'última temporada de La Riera i feia El bon pare al Teatre Borràs. Va haver d'aturar totalment tots dos projectes professionals per centrar-se en la recuperació.

Per acabar: Madaula va fer un any de quimioteràpia fins que va superar la malaltia. "És un tractament dur, aquest càncer creix molt ràpidament, però també reacciona molt bé al tractament", apunta. Superada des de fa temps la malaltia, l'actor té ara diversos projectes entre mans, entre ells una versió de Romeu i Julieta al purgatori amb Elena Tarrats.

Categoria: La Jungla