La Jungla
Macarena Olona a 'Lo de Évole'
Foto: Macarena Olona a 'Lo de Évole' | La Sexta
Televisió

Macarena Olona equipara Vox amb una organització nazi i deixa sospites de corrupció

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Macarena Olona a 'Lo de Évole'
Foto: Macarena Olona a 'Lo de Évole' | La Sexta

La visita de Macarena Olona ha estat una de les més esperades a Lo de Évole. La que va ser portaveu i secretaria general de Vox ha deixat anar tot el que pensa del partit, assenyalant-ho com una organització nazi i llençant sospites de corrupció.

Context: Olona va deixar Vox i va abandonar la política el juny del 2022, després de fracassar a les urnes la seva candidatura a la Presidència de la Junta d’Andalusia.

  • Set mesos després, deixa oberta la porta a tornar: “Si torno a la política activa serà perquè pensi que puc ocupar un espai necessari per assegurar la governabilitat d’aquest país”.

Al detall: 

  • Olona ha comparat les seves vivències, després d’haver sortit de Vox, amb les del protagonista d’American History X, que narra l’assetjament d’un jove en sortir d’una organització neonazi, fins a arribar a assassinar al seu germà.
  • Amb moltes insinuacions i acusacions, sense entrar en detall, Olona ha relacionat el que va ser el seu partit amb el moviment neonazi.
  • L’exdiputada ha assegurat que a Vox les decisions les prenen agents externs a la cúpula directiva, sense especificar, però afirmant que Abascal “té limitacions”: “Santi no és lliure completament. (...) Tinc la certesa que les decisions es prenen fora de Vox”.

En profunditat: 

  • També ha relacionat suposades pràctiques corruptes de Vox mitjançant la Fundació Disenso, a la que el partit ha destinat prop de 4,5 milions de diners públics des que es va crear.
  • Olona ha exigit que, a més de presentar els comptes anuals, que presentin el formulari 347 d’Hisenda: “És la declaració que permet conèixer què s’amaga dins de la partida. (...) És a dir, els pagaments que fas a altres professionals independents per un import superior a 3.000 euros. A l’àmbit privat li diem compte de ‘putes i varis’. Allà s’amaguen totes les maldats”.
  • Évole li ha preguntat per EspañaBola, un compte de Telegram que difon missatges neonazis, avalada a seu parlamentària pel diputat de Vox Víctor Sánchez del Real, que va publicar missatges amenaçant a Olona quan va sortir del partit.
  • A més, Macarena Olona ha deixat entreveure que rere aquest compte està un dels assessors d’Ignacio Garriga, líder de Vox a Catalunya i actual secretari general a escala nacional.
Categoria: La Jungla