Open Melon
Macarena Olona, exdiputada de Vox, amb Santiago Abascal, president del partit d'extrema dreta
Foto: Macarena Olona, exdiputada de Vox, amb Santiago Abascal, president del partit d'extrema dreta | Europa Press
Diners públics

Això cobra Macarena Olona, exdiputada de Vox, com a advocada de l'Estat

Temps de lectura: 3 minuts
Macarena Olona, exdiputada de Vox, amb Santiago Abascal, president del partit d'extrema dreta
Foto: Macarena Olona, exdiputada de Vox, amb Santiago Abascal, president del partit d'extrema dreta | Europa Press

Macarena Olona, exdiputada del partit d'extrema dreta Vox, ha revelat a les seves xarxes socials quin és el seu sou treballant com a advocada de l'Estat.

Per què és important? La marxa d'Olona del partit liderat per Santiago Abascal va ser mediàtica i va encendre les alarmes per la inestabilitat interna del partit. L'exdiputada va sortir-ne a l'estiu de l'any passat i va crear una fundació antifeminista per combatre "lleis de gènere".

Al detall: Aquest dimarts 31 de gener, Macarena Olona ha publicat a Twitter una captura de pantalla que mostra quina és la seva nòmina mensual.

  • L'advocada ha cobrat 7.850,94 euros aquest mes de gener, amb una transferència que té el Ministeri de Justícia com a emissor.

Què diu? L'exdiputada d'extrema dreta ha acompanyat la captura d'un missatge clarament intencionat, amb el qual surt al pas de les crítiques que asseguraven que vol seguir vinculada de la política i cobrant d'aquesta.

  • "Et diuen que tots som iguals. Que ara només busco seguir vivint de la política. La realitat és que jo escullo continuar servint els espanyols. Des de la meva independència. No, no tots som iguals".
  • En un segon tuit, ha defensat el seu gest com un acte de transparència: "Vaig publicar la meva última nòmina abans d'entrar a la política. Totes les meves retribucions com a diputada. Avui, reto comptes completament als espanyols. La transparència que mereixen. Que mereixem".

Reaccions: Les crítiques a la mateixa xarxa social no s'han fet esperar. Alguns tuitaires han publicat respostes com ara...

  • "S'agraeix l'honestedat, però sobrava, la veritat. Hi ha gent que tira endavant famílies senceres amb 700 euros al mes, empresaris que paguen poc i exploten molt... I el teu és un sou públic que surt de les nostres butxaques, demostrant que la riquesa no està ben repartida".
  • "És clar que no tots som iguals. Uns cobreu aquesta pasta i d'altres 1000 euros al mes amb prou feines".
  • "Cap funcionari públic hauria de cobrar més de 5 cops el Salari Mínim Interprofessional".
  • "Amb els temps que corren, no entenc fer ostentació de nòmina. De veritat, tuit innecessari".

La polèmica: Els seus discursos han virat des que va marxar de Vox, tot denunciant la violència masclista i la discriminació cap a les dones i els homosexuals (xacres que el mateix partit negava l'existència). Pronunciaments que han provocat el desconcert entre els votants de la formació d'extrema dreta, que l'han criticat per suposadament voler seguir fent política.

  • Recentment, ha lamentat "profundament" haver donat "ales a qui nega la violència masclista" amb les seves intervencions al Congrés mentre n'era diputada. "La violència masclista per descomptat que existeix. Als negacionistes els falta educació", va dir en una atenció als mitjans aquest mes de gener.

A més: En una recent entrevista, el banquer Mario Conde ha parlat de Macarena Olona, augurant-li un molt mal futur si crea un partit.

Categoria: Open Melon
Etiqueta: VOX