Open Melon
El líder de Vox
Foto: El líder de Vox | Gabriel Luengas / Europa Press
Extrema dreta

Vox hauria ocultat traspassos milionaris a la fundació que presideix Abascal

Temps de lectura: 2 minuts
El líder de Vox
Foto: El líder de Vox | Gabriel Luengas / Europa Press

Vox ha estat acusat de traspassar dos milions d'euros del partit a la fundació Disenso, que presideix el líder de la formació d'extrema dreta, Santiago Abascal, ha destapat El País.

Per què és important? Es tractaria d'una operació fosca i oculta que suposaria un 20% dels diners que hi havien a la caixa del partit d'extrema dreta.

En profunditat: El tresorer de Vox, Pablo Sáez, no hauria notificat de l'operació milionària als seus afiliats durant l'assemblea anual del partit.

  • Segons el rotatiu, l'aportació tampoc figurava als comptes anuals del 2021, que van ser aprovats pels afiliats en votació telemàtica.
  • Tan sols hi havia un petit redactat que era molt poc concret on deia: "Assolit l'objectiu de consolidar la despesa en la promoció de principis i valors a través de la Fundació Disenso".

A més: El superàvit del partit en 2021 va ser de només 187.679 euros, enfront dels 5,9 milions de l'any anterior.

  • Quatre mesos després de l'assemblea, en ple estiu, Vox va pujar al seu web els pressupostos de 2022, en els quals figura una partida de despesa de 2,5 milions com a “aportació a entitats vinculades”, sense entrar al detall.
  • Per a saber de què es tracta, els afiliats de Vox hauran d'esperar a l'assemblea anual prevista per a abril, si no es retarda a causa de la campanya electoral.

Què han dit? El partit ha reaccionat a la notícia carregant contra el mitjà que ha publicat la informació, El País. Des de les xarxes socials ho han titllat de "manipulació".

  • "Sembla que els irrita la gran activitat de la Fundació Disenso que tan molesta als progres i als comunistes de tot el món, no només a Espanya".
Categoria: Open Melon
Etiqueta: VOX