Open Melon
El portaveu de VOX en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros
Foto: El portaveu de VOX en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros | Europa Press
Congrés

Vox relaciona Podemos amb la zoofília: "Com obtindran el consentiment dels animals?"

Temps de lectura: 2 minuts
El portaveu de VOX en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros
Foto: El portaveu de VOX en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros | Europa Press

El portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monteros, ha preguntat a Unidas Podemos com aconseguiran "el consentiment" dels animals "amb els que pensen tenir sexe". 

Què diu? El dirigent de l'extrema dreta ha estat preguntat per un periodista sobre la Llei del Benestar Animal, aprovada recentment al Congrés i impulsada per la ministra de la formació morada Ione Belarra. 

  • El periodista, de dubtosa professionalitat, assegurava que un diari apuntava que la formació d'Unidas Podemos tenia l'objectiu de rebaixar les penes per zoofília: "Ione Belarra pretén despenalitzar la zoofília en cas que no perjudiqui l'animal", ha dit l'home. 
  • Espinosa de los Monteros ha contestat sense cap mena de perplexitat a la pregunta: "Només tinc un dubte, com s'obté el consentiment dels animals per mantenir relacions sexuals? Perquè el consentiment és el centre de la idea en el cas d'Unidas Podemos", ha dit. 
  • "Han pensat com obtindran el consentiment de les gallines o els ases o aquells animals amb els quals estiguin pensant mantenir relacions sexuals?", ha conclòs. 

Situació actual: La realitat és que la nova Llei del Benestar Animal, aprovada la setmana passada al Congrés dels Diputats, endureix les penes per maltractament animal en diferents formes, a més de la zoofília i l'explotació sexual dels animals, amb penes de presó de fins a 18 mesos. 

  • La llei va obtenir 174 vots a favor de PSOE, UP, ERC, EH-Bildu i la CUP i l'abstenció de BNG, Teruel Existe i Compromís.
  • Hi van votar en contra el PP, Vox, Cs, PNB, PDECat, Junts, Más País, UPN, Foro Asturias i PRC.

Context: De nou, Vox barreja la llei del 'només sí és sí', impulsada per la ministra Irene Montero, amb altres temes que no hi tenen relació. 

  • La formació d'extrema dreta s'ha mostrat sempre contrària a les propostes de Montero de posar el consentiment en el centre de la reforma de la llei. 
Categoria: Open Melon