La Jungla
Jorge Javier Vázquez, després de ser insultat en directe a 'Sálvame'
Foto: Jorge Javier Vázquez, després de ser insultat en directe a 'Sálvame' | Telecinco
Televisió

"Jorge Javier, maricón": homofòbia d'un espontani a 'Sálvame' i denúncia del presentador

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Jorge Javier Vázquez, després de ser insultat en directe a 'Sálvame'
Foto: Jorge Javier Vázquez, després de ser insultat en directe a 'Sálvame' | Telecinco

Jorge Javier Vázquez, insultat aquest dimecres durant una connexió en directe a Sálvame. Un espontani li ha dit "maricón" des d'un cotxe, quan un equip del programa es trobava desplaçat a Cadis, i el presentador no ha perdut l'oportunitat de denunciar l'homofòbia present encara a la societat espanyola.

Què sabem? Jorge Javier parlava amb el reporter José Antonio León, desplaçat a la capital gaditana per entrevistar un testimoni d'una baralla protagonitzada pel torero José Antonio Canales. De cop, des de l'interior d'un cotxe un home crida "Jorge Javier, maricón". Sense amagar la cara de sorpresa, el presentador de Badalona reacciona: "Però si ja se sabia, no?". Segueix un discurs contra l'homofòbia. Aquí el vídeo, compartit a les xarxes socials:

Què diu Jorge Javier?

  • "En aquest país hem d'avançar moltíssim encara perquè això ens passa moltes vegades".
  • "Hem naturalitzat aquest tipus de situacions, però són agressions, són insults".
  • "Aquest tipus de situacions són les que, moltíssimes vegades, gent com jo i del meu col·lectiu hem d'afrontar al carrer, i no podem respondre perquè aleshores es lia molt més i lamentablement hem d'abaixar el cap i passar de llarg".
  • "Tinc 52 anys i he fet call, però hi ha gent jove que pateix amb aquest tipus de situacions".

A més, el col·laborador Miguel Frigenti ha explicat que també rep insults d'aquest tipus de forma constant quan va pel carrer: "M'ho fan contínuament, i no m'agrada".

Reaccions: L'insult homòfob a Jorge Javier Vázquez en directe s'ha viralitzat a les xarxes socials, i el nom del presentador ha estat tendència a Espanya durant tota la tarda i vespre de dimecres. Paraules de suport i la recomanació de posar una denúncia, ja que la matrícula del cotxe apareix a les imatges.

Per acabar: Precisament aquest dijous Jorge Javier estrena el seu nou pòdcast, Los burros de Fortunato. Ho fa pocs dies després que s'hagi conegut el nou codi ètic de Mediaset, que prohibeix —entre d'altres— posicionaments polítics als programes d'entreteniment. Si la cadena el censura, parlarà fora.