La Jungla
Gag 'Sí, ets masclista' del 'Polònia'
Foto: Gag 'Sí, ets masclista' del 'Polònia' | TV3
Televisió

'Polònia' defineix el masclisme en totes les seves formes: "Ara ja ho saps i pots fer alguna cosa"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Gag 'Sí, ets masclista' del 'Polònia'
Foto: Gag 'Sí, ets masclista' del 'Polònia' | TV3

L’entrega del Polònia d’aquesta setmana ha estat més curta a causa de la vaga del 8M, que ha servit per denunciar els micromasclismes amb els quals convivim diàriament. A més, el programa de TV3 ha deixat veure com seria un dia de gravació sense les dones que donen vida al programa. 

Al detall: “Sí, ets masclista” s’ha convertit en el gag reivindicatiu més aplaudit de la nit. Mitjançant els micromasclismes amb què es conviu cada dia, el Polònia ha donat la volta a l’anunci d’Igualtat de la Generalitat.

  • Sense anar més lluny, l’escena mostra els comentaris i actituds masclistes més comuns del dia a dia.
  • El final del vídeo reivindica la intenció de fer autoanàlisi per poder canviar: “Si no ho sabies, no passa res. Ara ja ho saps i pots fer alguna cosa”.

A més: El programa ha fet un gag mostrant com seria el Polònia sense les dones que donen vida al format setmana a setmana.

  • Amb la intenció de documentar la importància de les dones en la creació del Polònia, el programa ha tirat de sàtira per mostrar la situació caòtica que es viuria sense una part fonamental de l’equip.
  • El gag ha comptat amb la col·laboració de Tània Verge, consellera d’Igualtat i Feminismes del Govern de la Generalitat, després de l'entrevista que li va fer Mònica Hernàndez a Principal.

Per últim: Polònia ha mostrat imatges de rere les càmeres de la feina i les variades tasques que les dones de l’equip del programa porten a terme setmana a setmana.