La Jungla
Yolanda Díaz a 'Lo de Évole'
Foto: Yolanda Díaz a 'Lo de Évole' | La Sexta
Televisió

Yolanda Díaz crida a la unió de l'esquerra i opina de Pablo Iglesias: "És un rondinaire"

Temps de lectura: 4 minuts
Yolanda Díaz a 'Lo de Évole'
Foto: Yolanda Díaz a 'Lo de Évole' | La Sexta

Yolanda Díaz ha concedit a Jordi Évole una esperada entrevista al programa que presenta el periodista a La Sexta. La vicepresidenta segona del govern de l’Estat espanyol ha volgut deixar clar el seu objectiu: la importància de la unió de l’esquerra a les pròximes eleccions i que l’enemic comú és la ultradreta. A més, davant la insistència d’Évole, Díaz ha opinat de Pablo Iglesias i Pedro Sánchez.

D’on venim: Yolanda Díaz s’ha deslligat de Podemos per presentar-se com a candidata a la presidència del govern de l’Estat espanyol amb el seu nou projecte polític: Sumar.

Al detall: La líder de Sumar ha reiterat que no concep la política com “una manera de derrotar a qui tens al costat”, sinó que l’objectiu ha de ser escoltar el que “demana el poble” i aconseguir drets pels treballadors.

  • Évole l’ha presentat la possibilitat de la gent que es trobi entre votar a Podemos i Sumar, fet al qual Díaz no desitja: “Jo no vull això. No sé com dir-ho. Dos no acorden si un no vol. Si tu demanes la unitat a torta neta al teu electorat, l’estàs deprimint. I, després, és igual que li donis la mà...”.
  • També, Yolanda s’ha manifestat respecte a la falta d’acord entre Sumar i Podemos: “He vist a molta gent de Podemos que volia caminar juntament amb Sumar. He vist a gent que, inclús, plorava perquè no entenia res. La gent d’aquest país vol que anem de la mà”.
  • La vicepresidenta s’ha mostrat molesta amb que sempre li estiguin comparant i associant amb “senyoros” i no amb dones, com Mónica García o Ada Colau: “He fet un pas al capdavant per aquest projecte”.

Pablo Iglesias: Díaz ha expressat el que pensa de qui va ser vicepresident segon del govern d’Espanya. De fet, ha expressat la seva sorpresa respecte a l’actual paper d’Igleasias a Podemos: “No imaginava un rol tan aguditzat. S’ha de deixat volar a la gent en política. S’ha de deixar fer. A tothom”.

  • La vicepresidenta ha afirmat que té un gran respecte cap a Iglesias i que l’estima molt. Tot i això, actualment té discrepàncies amb ell: “Estem en moments on no pensem les mateixes coses. Som molt diferents. Això no és una cosa nova, és de sempre. Jo no estic barallada amb ningú”.
  • A més, Yolanda ha compartit el que li va dir a Pablo en una trobada a Barcelona: “Li vaig dir que estava fet un rondinaire”.
  • Díaz ha assegurat que la seva designació per part d’Iglesias “va ser a dit”, fet el qual li va molestar: “Ell sap que ho vaig passar molt malament. Em va arribar a dir ‘et fotré la vida’. No ho va dir amb odi ni molt menys, però sí que m’ho va dir”.

Pedro Sánchez: A qui també ha dedicat unes paraules és a l’actual president del govern espanyol, a qui considera un “gran polític” i confessa tenir estima, com li succeeix amb polítics d’altres formacions.

  • Tot i assegurar que mai serà del PSOE, Yolanda considera que no s’ha valorat bé a Sánchez: “Crec que se l’ha menysvalorat. Es van fer lectures fàcils sobre ell, però és un polític que s’ha col·locat davant d’un partit que té 140 anys d’història i s’ha posat enfront”.
  • En ser preguntada per Évole, la vicepresidenta segona ha afirmat que s’ha trobat amb actituds masclistes de Sánchez i Iglesias, sense entrar a assenyalar: “Em sento molt llunyana a aquesta forma de fer política, però estic rodejada d’això. (...) La meva relació amb Pedro és boníssima i em sorprèn, però clar que és masclista, com la majoria. Hi ha dones que també ho són”.