Política
La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz
Foto: La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz | Carlos Luján / Europa Press
Podemos

Yolanda Díaz oficialitza la seva candidatura amb 'Sumar' i esquerda Podemos

Temps de lectura: 2 minuts
La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz
Foto: La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz | Carlos Luján / Europa Press

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha donat el tret de sortida a la seva candidatura electoral en un acte aquest diumenge a Madrid amb absència de Podem. "Vull ser la primera presidenta d'Espanya", ha afirmat Díaz entre crits dels assistents, que ha defensat que és el moment de les dones, que volen "ser les protagonistes de la història".

Per què és important? Díaz ha oficialitzat la seva candidatura a 'Sumar' esquerdant l'espai de Podemos.

Al detall: Díaz ha formalitzat que serà candidata a les eleccions espanyoles de finals d'any acompanyada de dirigents d'altres formacions situades a l'esquerra del PSOE com Ada Colau (En Comú Podem), Íñigo Errejón (Més País) o Alberto Garzón (Esquerra Unida). Díaz ha admès que "queda molta gent per sumar". "Els sumarem a tots ells", ha dit.

En profunditat: Com a condició per assistir a l'acte, la formació lila, liderada per Ione Belarra, reclamava tancar un acord amb Sumar perquè les llistes a les eleccions espanyoles de finals d'any es decideixin en unes primàries obertes a tota la ciutadania. Díaz ha fet una crida a "dialogar".

  • "El que no pensa com nosaltres, dialoguem més per arribar a punts de trobada", ha demanat. La vicepresidenta ha assegurat que vol fer "política amb majúscules" i això va "d'acordar".
  • Díaz ha reivindicat les polítiques que ha impulsat com a ministra de Treball com la reforma laboral, l'augment del Salari Mínim Interprofessional, l'Estatut de l'Artista o la llei 'rider'.
  • La vicepresidenta també s'ha reivindicat com a representant d'una Espanya "diversa" i "plural", que "parla diverses llengües". Díaz ha afirmat que l'objectiu de Sumar no és simplement guanyar les eleccions sinó "transformar" l'Estat.

Incidents: Tres persones han interromput breument l'acte amb crits de crítica contra Díaz. "És aquest el teu procés d'escolta?", han qüestionat i l'han acusat de ser "arribista". L'organització de l'acte els ha fet sortir ràpidament del poliesportiu.

Categoria: Política
Etiqueta: Yolanda Díaz