Política
Yolanda Díaz al costat del president espanyol
Foto: Yolanda Díaz al costat del president espanyol | Europa Press
Codi Penal

Yolanda Díaz desmarca Podemos de la reforma de la malversació

Yolanda Díaz al costat del president espanyol
Foto: Yolanda Díaz al costat del president espanyol | Europa Press

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha desmarcat Unidas Podemos de la negociació per reformar el delicte de malversació. Així deixant que el PSOE de Pedro Sánchez sigui qui comandi les negociacions i marcant distància amb els seus socis de govern.

Per què és important? ERC ha presentat esmenes a la supressió del delicte de sedició per també poder retocar el delicte de malversació. AIxò podria generar malestar en l'electoral socialista i podemita.

Què ha dit? En declaracions a la premsa, Díaz ha marcat distància amb l'afer de la malversació per la seva dificultat d'explicar-ho al seu votant.

  • "Només em consten les esmenes en les quals està treballant el meu grup parlamentari", remarcant que Unidas Podemos "no està treballant en aquestes modificacions".

Al detall: És un debat espinós perquè l'espai polític de Díaz porta la bandera de la lluita contra la corrupció i el delicte de malversació té una connotació delicada.

  • De fet, la portaveu de Podemos, Isa Serra, va assegurar que és un afer "molt delicat" pels possibles "efectes perversos" d'aquests canvis.

D'on venim? Fa setmanes, el líder dels Comuns, Jaume Asens, es va mostrar obert a una modificació del Codi Penal perquè s'esmenés el delicte de malversació. Les seves declaracions van ser contestades pel portaveu del seu grup polític, Pablo Echenique, que el va desautoritzar dient que la direcció del partit no havia iniciat cap debat sobre l'afer. Així constatant la delicadesa de l'assumpte.