La Jungla
Ana Obregón, el dia del funeral d'Álex Lequio
Foto: Ana Obregón, el dia del funeral d'Álex Lequio | Europa Press
Famosos

Ana Obregón confessa un intent de suïcidi: revelació colpidora al llibre d'Álex Lequio

Barcelona.
Actualitzat: Dijous, 20 d'abril de 2023. 12:38
Temps de lectura: 3 minuts
Ana Obregón, el dia del funeral d'Álex Lequio
Foto: Ana Obregón, el dia del funeral d'Álex Lequio | Europa Press

Ana Obregón hauria intentat suïcidar-se, segons el seu propi testimoni a El chico de las musarañas, el llibre pòstum d'Álex Lequio que s'ha publicat aquest dimecres.

Què sabem? Ana Obregón narra, a l'epíleg del llibre, el daltabaix emocional que va seguir a la mort d'Álex Lequio el 13 de maig de 2020. A les pàgines finals de la novel·la, l'actriu recorda que aquella mateixa nit va intentar treure's la vida, i que va ser el seu ex Alessandro qui li ho va impedir.

En detall: Els fets haurien passat a l'apartament que la família havia llogat a Barcelona durant els últims mesos de vida d'Álex Lequio. Hores després de la mort del seu únic fill, l'artista va estar a punt de saltar des d'aquell setè pis.

Què diu Ana Obregón?

  • "Ho tenia tot planejat al mil·límetre des de feia vint-i-quatre hores".
  • "Ho vaig planejar el dia que vaig ser mare. Si el meu fill moria abans que jo, no patiria ni un segon: me n'aniria amb ell".
  • "Em vaig empinar sobre la barana, que no era gaire elevada".
  • "Saltar a l'abisme era la meva única opció de seguir vivint".

Què va passar després? Segons el mateix relat de l'actriu, a l'habitació del costat hi havia Alessandro Lequio i les seves germanes. El seu ex va notar la seva absència, i es va afanyar a buscar-la. L'aristòcrata coneixia les intencions d'Obregón, perquè una nit li havia confessat que si l'Álex moria pel càncer ella voldria seguir-lo.

  • Alessandro Lequio va trobar la porta de l'habitació tancada, mentre Ana Obregón estava enfilada al balcó.
  • Va cridar diverses vegades, fins que finalment li va recordar que havia de complir l'última voluntat del seu fill.
  • La presentadora assegura que en aquell moment va decidir fer marxa enrere, amb la intenció de fer realitat els desitjos d'Álex Lequio.
  • Recorda que va intentar asserenar-se, "retrocedint lentament la cama que penjava", i va tornar tremolant a l'habitació.
  • "El teu pare mai va saber que, en aquell moment, la teva última voluntat em va salvar la vida. S'assabentarà llegint aquestes pàgines", escriu al llibre.

A més, després de confessar el seu intent de suïcidi, Ana Obregón reflexiona obertament sobre aquesta realitat i es mostra penedida: "Vull deixar clar que el suïcidi no és mai una opció, ni en la pitjor de les tragèdies. És una covardia".

Per acabar: Una vegada més, Ana Obregón deixa clara quina és aquesta última voluntat d'Álex Lequio, a la qual es refereix reiteradament. Ni més ni menys que la de ser pare. Per aquest motiu, l'Alessandro i ella es van afanyar a iniciar el procés de gestació subrogada amb l'esperma que el seu fill havia congelat abans de començar la quimioteràpia. Tres anys després de la seva mort, el seu desig s'ha fet realitat amb el naixement de la petita Ana Sandra a Miami.