La Jungla
El príncep Enric durant la coronació de Carles III
Foto: El príncep Enric durant la coronació de Carles III | Europa Press
Coronació Carles III

La pedra a la sabata de Carles III: el príncep Enric i el lleig de Meghan Markle

Temps de lectura: 2 minuts
El príncep Enric durant la coronació de Carles III
Foto: El príncep Enric durant la coronació de Carles III | Europa Press

Durant la coronació de Carles III com a rei d'Anglaterra moltes de les mirades han anat directament a un dels assistents, el príncep Enric. El fill de Carles i Lady Di ha protagonitzat diferents polèmiques que han fet que la casa reial anglesa el delegui a una discreta posició. 

Per què és important? Aquest dissabte, Carles III ha estat coronat com a rei d'Anglaterra. La cerimònia s'ha celebrat a l'abadia de Westminster de Londres i ha assistit el príncep Enric però sense la seva dona Meghan Markle

Què en sabem? Finalment, el príncep Enric ha assistit a la cerimònia de coronació del seu pare com a rei d'Anglaterra. Ho ha fet sol, sense la companyia de la seva esposa Meghan Markle. La seva solitud s'ha fet visible en entrar a la catedral. 

  • Enric ha vist com coronaven al seu pare des de la tercera fila dels assistents a l'abadia. Ha quedat relegat a la fila on es trobava el príncep Andreu, també apartat de la família reial pels escàndols d'abusos sexuals que han esquitxat la seva imatge.
  • Tant Enric com Andreu estaven a pocs metres de la família reial però clarament apartats d'ells. Un fet que mostra les discrepàncies dins de la monarquia britànica i la mala maror que es respira amb aquests dos membres de la família. 

En detall: La dona del príncep Enric, Meghan Markle, no ha assistit a la coronació i s'ha quedat als Estats Units, on viu amb el seu marit i els seus fills. 

  • La parella ha explicat que Markle no assistiria a la coronació per quedar-se amb els seus fills, Archie i Lilibet. 

Previsions: L'assistència del príncep Enric va ser una sorpresa. A causa de la mala relació que manté amb la seva família, eren moltes les veus que apuntaven que potser no hi assistiria. 

  • Malgrat tot, Enric ha fet acte de presència durant la coronació que s'ha celebrat aquest dissabte. 
  • Tot i això, ara s'ha de veure si es queda a la resta d'esdeveniments organitzats per celebrar la coronació de Carles III. 
  • Previsiblement, marxi als Estats Units un cop acabi la cerimònia a l'abadia de Westminster, ja que aquest dissabte és l'aniversari del seu fill primogènit. 

Context: Arran de les entrevistes que han fet Enric i Meghan, on criticaven certs comportaments i actituds de la família reial anglesa, se'ls ha apartat de les obligacions monàrquiques. 

  • La parella va acusar alguns membres de la reialesa de ser racistes i classistes. 
Categoria: La Jungla