La Jungla
Lluís Gavaldá, d'Els Pets
Foto: Lluís Gavaldá, d'Els Pets | El Col·lapse de TV3
Televisió

La humiliant experiència que van viure Els Pets després de tocar en un festival

Temps de lectura: 2 minuts
Lluís Gavaldá, d'Els Pets
Foto: Lluís Gavaldá, d'Els Pets | El Col·lapse de TV3

Lluís Gavaldà, cantant, guitarrista i compositor d'Els Pets ha compartit una experiència del grup que ha deixat a tothom perplex. Ho ha fet a El Col·lapse de TV3 amb Ricard Ustrell, i ha aconseguit que el públic l'aplaudís en acabar.

Què ha explicat?  Els fets que relata van tenir lloc després d'un concert al Festival de Cap Roig, el cantant diu que havia estat un "concert superxulo, superbonic. Un d'aquells que surten bé".

  • Van tornar al seu vestidor, i quina va ser la seva sorpresa quan "en entrar al vestidor ens l'havien buidat: el càtering, la beguda, tot, ens ho havien buidat tot", va explicar el cantant.
  • Davant la sorpresa de tothom, Gavaldà va continuar: "La direcció del festival ens havia buidat el vestidor en protesta perquè havíem fet una cançó que es deia Atracament a la caixa".
  • I és que resulta que aquesta cançó, que Gavaldà va descriure com a "irònica i divertida" i que explica com una noia atraca un banc per poder pagar la hipoteca, va ofendre un dels espònsors del festival que era, precisament, La Caixa. "La direcció del festival va entrar de molt males maneres i ens va dir que ens n'havien rigut perquè el patrocinador del festival era La Caixa".

En resposta: Gavaldà va expressar que l'exemple il·lustrava molt bé "com és aquest país" i va afegir que no hi ha negociació que "si tu no vols que els Pets toquin aquesta cançó, no els lloguis".

  • I es va qüestionar: "Què hem de fer un repertori a la mida de l'espònsor?

A més, aprofita el benentès per llençar un missatge contundent i reivindicatiu contra el "poder" dels bancs.

  • "Quantes coses podem dir dels atracaments que rebem per part dels bancs: de les hipoteques de les comissions, dels desnonaments", va llistar, entre forts aplaudiments de l'audiència.
  • I davant de tot això, "resulta que nosaltres fem una cançó i ens humilien d'aquesta manera?"

Categoria: La Jungla