La Jungla
El rei Joan Carles, en una imatge d'arxiu
Foto: El rei Joan Carles, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Casa reial

Joan Carles, en cadira de rodes: la imatge impactant que l'emèrit volia evitar

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
El rei Joan Carles, en una imatge d'arxiu
Foto: El rei Joan Carles, en una imatge d'arxiu | Europa Press

Els reis emèrits Joan Carles i Sofia s'han tornat a veure les cares aquest dijous, a la boda reial entre Hussein de Jordània i Rajwa al Hussein. Un retrobament molt fred, del qual han destacat dues coses: la nul·la comunicació entre ells i els greus problemes de mobilitat de l'exmonarca, que ha necessitat una cadira de rodes.

Què en sabem? És la imatge que Joan Carles havia volgut evitar fins ara, però que aquest dijous no ha pogut amagar. En una cadira de rodes, acompanyat a la sala on es feia la cerimònia perquè no podia continuar de peu. L'exrei havia arribat al lloc caminant i amb un bastó, amb evidents problemes per moure's, i molt a poc a poc. Finalment, ha necessitat que l'ajudessin a completar el recorregut.

En detall: Aquesta no és la primera vegada de Joan Carles apareix en públic en cadira de rodes (ja ho havia fet anteriorment quan havia estat operat del genoll), però sí que és el primer cop que se'l veu en aquesta situació per un greu desmillorament del seu estat físic.

A més, la presència de Joan Carles i Sofia també ha generat molts comentaris per la incomoditat evident que han mostrat l'un al costat de l'altre. Una tensió que es pot veure en els vídeos de la cerimònia que ha compartit la cronista reial Pilar Eyre a les seves xarxes socials. No parlen, i ni tan sols es miren. Aquestes són les imatges virals dels emèrits a Jordània:

Per acabar: Separats des de fa anys, Joan Carles i Sofia no coincidien des del passat mes de gener, quan es van retrobar al funeral de Constantí de Grècia. No consta que s'hagin vist després en cap cas, tampoc quan l'emèrit va viatjar a Sanxenxo i Vitòria a l'abril i després se'n va tornar directament al seu exili d'Abu Dhabi.

Categoria: La Jungla
Etiqueta: Monarquia