La Jungla
Paula Vázquez parla català al 'Late xou' de Marc Giró
Foto: Paula Vázquez parla català al 'Late xou' de Marc Giró | TVE
Famosos

Paula Vázquez, parlant català amb un accent perfecte: vídeo viral amb Marc Giró

Barcelona.
Temps de lectura: 1 minut
Paula Vázquez parla català al 'Late xou' de Marc Giró
Foto: Paula Vázquez parla català al 'Late xou' de Marc Giró | TVE

Paula Vázquez és gallega però es va mudar de joveneta a Catalunya. Amb 13 anys, la presentadora es va instal·lar amb la família a Barcelona, i va aprendre l'idioma primer fonèticament, sense entendre el que deia. Així ho explica en un vídeo de TVE que s'ha fet viral en les últimes hores.

Què en sabem? Paula Vázquez va visitar fa uns dies el Late xou de Marc Giró a TVE, on va explicar que a l'escola li van aprovar el català amb el poema de Salvador Espriu Assaig de càntic en el temple, que parla de la seva pàtria. Així sona la presentadora de televisió parlant en català:

@rtvecatalunya 📢 Feia 30 anys que no parlava en català❗ T'ho pot creure? ✨ 𝗠𝗘𝗥𝗔𝗩𝗘𝗟𝗟𝗔 Paula Vázquez 👏 #latexou amb #marcgiró #rtvecatalunya ♬ original sound - RTVE Catalunya

En detall: Criada a Catalunya, Paula Vázquez es va pronunciar en els anys àlgids del procés per dir que malgrat que no és independentista, volia trobar una solució negociada al conflicte. En una entrevista a El Mundo, deia que no era "normal" la situació generada pel Govern espanyol i demanava que es poguessin "solucionar" les coses. També lamentava que per reflexions com aquesta, la dreta mediàtica la titllés de roja.