La Jungla
Imatge d'Instagram de Daniel Sancho i J.L. Galiacho a 'La última noche'
Foto: Imatge d'Instagram de Daniel Sancho i J.L. Galiacho a 'La última noche' | Instagram/Telecinco
Televisió

La complicada situació de Daniel Sancho: "El fiscal ha dit que pena màxima, pena de mort"

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Imatge d'Instagram de Daniel Sancho i J.L. Galiacho a 'La última noche'
Foto: Imatge d'Instagram de Daniel Sancho i J.L. Galiacho a 'La última noche' | Instagram/Telecinco

Les últimes informacions respecte al cas de Daniel Sancho indicarien una posició radical del fiscal de l'estat de Tailàndia, segons indica el periodista Juan Luis Galiacho, tot i les intencions de blanquejar la imatge de la policia tailandesa a causa de la transcendència del cas.

La situació actual: A pocs dies abans de finalitzar la situació d'aïllament, Daniel Sancho serà traslladat a una cel·la compartida de la presó de Koh Samui amb altres entre 20 i 40 presos, depenent del tipus de cel·la.

En detall: Segons ha informat Juan Luis Galiacho a La última noche aquest divendres, "el fiscal de l'estat de Tailàndia ha dit que pena màxima, pena de mort" per a Daniel.

  • El periodista ha especificat que, tot i això, existiria la possibilitat que es convertís en cadena perpetua en el cas que el jove col·laborés amb la justícia pel seu presumpte assassinat a Edwin Arrieta, la víctima del cas.
  • A més, ha explicat que aquest cap de setmana es tindran els informes forenses, una prova fonamental que podria modificar o no els informes policials.
  • També, Galiacho ha detallat que la mateixa policia ha informat els reporters que es troben a Tailàndia que el dimarts tenen intenció de fer una roda de premsa per explicar novetats del cas a partir dels darrers informes.

D'on venim: Galiacho també ha volgut fer èmfasi en la importància de no barrejar la perspectiva de la justícia tailandesa de l'espanyola, per les destacades diferències que hi ha entre elles i per poder analitzar el cas correctament.

  • El periodista ha explicat que hi ha tràfic de drogues habitual al país, turisme sexual i que no se sol·liciten els antecedents penals per a poder entrar al país.
  • I, respecte al cas del jove cuiner, ha explicat que l'objectiu principal de la família és que Daniel romangui el màxim temps possible a la presó de Koh Samui, que és de més baix perfil i on pot estar més protegit i amb millors condicions, abans d'anar a Bangkok.

Què sabem: El despatx d'advocats madrileny Balfagón-Chippirrás, a petició dels pares de Sancho, col·laborarà amb els lletrats de la defensa a Tailàndia i exerciran de portaveus del cas davant els mitjans de comunicació, com han fet en els darrers dies com a professionals.