La Jungla
Manu Sánchez durant el seu polèmic editorial masclista
Foto: Manu Sánchez durant el seu polèmic editorial masclista | Antena 3
Televisió

L’editorial masclista de Manu Sánchez a l’informatiu d’Antena 3 que ha encès les xarxes

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Manu Sánchez durant el seu polèmic editorial masclista
Foto: Manu Sánchez durant el seu polèmic editorial masclista | Antena 3

El petó no consentit de Luis Rubiales a Jennifer Hermoso ha generat una reacció en cadena de noves denúncies per situacions masclistes que les dones pateixen sovint a la feina, però també en la resta d'àmbits de la vida quotidiana. Denuncies contra el masclisme que topen amb la resistència al canvi d'alguns homes, que justifiquen les seves actituds perquè s'ha fet així "tota la vida". Ho exemplifica molt bé un editorial de Manu Sánchez als informatius d'Antena 3, que s'ha viralitzat a les xarxes socials en les últimes hores, malgrat que és del passat mes de maig.

@a3noticias 🟠 #OpiniónA3N | #ManuSánchez plantea varias situaciones en las que su #carácter le llevaría a hacer "lo de toda la vida" 🗣 "Yo que creía que la edad a uno le hacía más sabio... pero no, solicito ayuda" 📲 Toda la #Información y #actualidad ♬ sonido original - Antena 3 Noticias

Què diu Manu Sánchez? En una polèmica intervenció mentre presentava Antena 3 Noticias, Manu Sánchez parlava abans de l'estiu de situacions per les quals ja no sap si està sent un masclista. "Les canes apareixen a la mateixa velocitat que els dubtes sobre què fer per ser un home d'aquest temps. Creia que l'edat ens tornava més savis, però no, així que demano ajuda", expressava en directe abans de plantejar quatre casos:

  • "A la feina, li dono una molt bona notícia a una noia de qui soc el responsable, ella se n'alegra una barbaritat. M'ho vol agrair amb un petó o una abraçada. Ho accepto, com tota la vida?".
  • "En un vagó de tren. Al davant, una dona jove amb una maleta més gran que ella. A dures penes pot col·locar-la a dalt. L'ajudo, com tota la vida?".
  • "En un ascensor, només som ella i jo. Deixo que passi primer, com tota la vida?".
  • "Entrega de premis, un per un home a qui donem la mà. Un altre a una dona. Li donem dos petons, com tota la vida?".

En detall: Cal destacar que no compara el petó sense permís de Rubiales a Hermoso –que ja està sent investigat com una presumpta agressió sexual– amb cap de les situacions que exposa, perquè el vídeo és anterior al Mundial de Futbol. 

Un altre apunt: Manu Sánchez justifica el seu discurs per la seva "educació, forma de ser i edat", que el porten a "fer allò de tota la vida" en totes i cadascuna de les situacions plantejades. "És el que em surt, encara no he canviat. Sí que hi ha una cosa que és diferent per mi i molts altres. Fa alguns anys ni m'hauria plantejat totes aquestes preguntes. Alguna cosa ens està passant", acaba pronunciant en directe.

Reaccions: L'editorial de Manu Sánchez, que repeteix alguns dels mantres més habituals del discurs masclista, com la suposada por dels homes a no saber com comportar-se davant d'una dona per evitar possibles represàlies, s'ha viralitzat en les últimes hores a les xarxes socials. El nom del presentador ha estat trending topic a Espanya des de primera hora d'aquest dimecres, i les crítiques contra ell es multipliquen.

Un altre apunt: Mentre les xarxes socials recuperen aquest vídeo de fa pocs mesos, coincidint amb el cas Rubiales, les accions contra el president suspès de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) continuen, i aquest dimarts ha perdut tots els privilegis vinculats al càrrec quan li han retirat el cotxe oficial, ordinador i telèfon mòbil i li han suspès el sou, que és de 339.237,12 euros anuals nets més complements.