La Jungla
María Teresa Campos
Foto: María Teresa Campos | EFE
Televisió

Mor la periodista televisiva María Teresa Campos als 82 anys

Temps de lectura: 3 minuts
María Teresa Campos
Foto: María Teresa Campos | EFE

La periodista María Teresa Campos ha mort als 82 anys a Madrid després de patir una insuficiència respiratòria aguda.

Per què és important? La Campos, com popularment era coneguda, va regnar als magazins del matí de televisió als anys 90 i va contribuir a renovar un format on va aterrar de la mà de Jesús Hermida.

En detall: La periodista va ser un totterreny de llarga trajectòria professional que va triomfar al mitjà radiofònic i televisiu i que va batre rècords d'audiències en els programes dels matins, apropant-los als temes d'interès de "el carrer".

  • No es va limitar a introduir la crònica social i temes més "lleugers" per atreure el potencial públic d'aquesta franja horària, sinó que va donar espai al debat polític -llavors no tan habitual com avui-, convidant periodistes com Raúl del Pozo, José Oneto i María Antonia Iglesias.

En detall: Nascuda a Tetuan (18 de juny de 1941), llavors protectorat espanyol del Marroc, encara que es va criar a Màlaga, la periodista va començar la seva carrer professional amb tan sols 15 anys a Ràdio Joventut de Màlaga i allà va romandre durant vint anys, interromputs per un període de cinc en els quals va treballar en la COPE.

  • La irrupció de les cadenes privades de televisió, a partir de 1990, li va donar l'oportunitat d'emprendre un llarg periple pels diferents canals, que l'hi disputaven tant per la seva frescor com per la seva forma directa d'interactuar amb el públic i el seu olfacte periodístic. Va ser famosa la seva rivalitat amb la seva principal competidora, Ana Rosa Quintana, una lluita per les audiències que cap de les dues no va evitar esbombar en antena.
  • El 1981 es va traslladar a Madrid i abans d'assumir el 1989 el càrrec de subdirectora de l'"Hoypor Hoy", d'Iñaki Gabilondo a la SER, Campos va alternar feines a TVE i es va convertir en una "noia Hermida tardana".

A partir d'aquell moment, la seva activitat professional a la televisió és imparable: entre 1991 i 1996 presenta i dirigeix en TVE el programa de sobretaula "Pasa la vida"; el juliol de 1996 s'incorpora a Telecinco, on es va posar al capdavant de "Día a día" similar a l'espai que feia en la pública, i des de 1998 presenta el programa setmanal d'actualitat "Cruce de caminos".

  • Després de vuit anys en Telecinco, on va arribar a liderar la seva franja el 2004 amb "Día a día", Campos va fitxar per Antena 3 TV per realitzar aquest mateix espai. Després d'anys d'èxit, "Día a día" va fer un gir el 2006 i es va transformar en "Lo que te inTeresa", centrat en informació, reportatges i entrevistes, que va desaparèixer, de la graella per la seva baixa audiència.

Per acabar: Incansable, ja amb 66 anys complerts, treballa dos anys en "Protagonistas", de Luis del Olmo, i torna a Telecinco per presentar l'espai de debat "El laberinto de la memoria" i posteriorment l'informatiu matinal "La mirada crítica", però li detecten un càncer de coll i ha d'abandonar fins a 2010.

  • És el començament d'un historial de problemes mèdics que van minant la seva salut a poc a poc -el 2017 pateix una isquèmia cerebral, després una suboclusió intestinal i una caiguda- i coincideix amb un gir de la seva carrera professional, que es va escorant cap a la crònica rosa.
Categoria: La Jungla