La Jungla
L'artista María Jiménez, al 'Deluxe'
Foto: L'artista María Jiménez, al 'Deluxe' | Telecinco
Famosos

Mor María Jiménez, la revolucionària cantant, bailaora i actriu, als 73 anys

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
L'artista María Jiménez, al 'Deluxe'
Foto: L'artista María Jiménez, al 'Deluxe' | Telecinco

La cantant, bailaora i actriu sevillana María Jiménez ha mort la matinada d'aquest dijous 7 de setembre, als 73 anys. Tal com ha informat la seva família, l'artista s'ha acomiadat de la vida envoltada dels seus éssers estimats.

En detall: María Jiménez ha mort a la una de la matinada del dijous 7 de setembre, tal com ha informat la seva família a través d'un comunicat a l'Agència Europa Press. La causa de la mort no s'ha especificat, però han assenyalat que ho ha fet envoltada dels seus éssers estimats.

Què diu el comunicat: En veu del seu fill, Alejandro Jiménez, s'ha volgut traslladar un missatge carregat d'emoció i estima per compartir la notícia als mitjans de comunicació. Aquests són els missatges del comunicat:

  • "Amb profunda tristesa i dolor als nostres cors, acomiadem avui María Jiménez, dona estimada i respectada pel seu compromís infrangible amb la seva família, amics, i admiradors. Un esperit indomable, una personalitat aclaparadora, una dona forta i valenta que va lluitar contra totes les adversitats més enllà de l'imaginable".
  • "Les passions, els amics, als que va cultivar i va estimar amb gran generositat fins al final dels seus dies, a la seva germana Isabel, a qui adorava, i sent bandera de llibertat".
  • "Va treballar incansablement per deixar un llegat musical i una empremta contra la violència de gènere que defensava dia a dia. Sempre amb la humilitat per davant i la veritat sortint sense censura pels seus llavis".
  • "Se'ns en va l'última gran diva i una nova estrella passa a formar part del firmament, amb una brillantor intensa. Sens dubte, serà profundament estranyada, la trobarem molt a faltar, la seva família, amics i admiradors, però el seu llegat viurà per sempre".

Qui era María Jiménez: L'artista va ser cantant, bailaora i actriu espanyola. En els seus gairebé 50 anys de carrera va publicar dinou àlbums i va actuar en més de deu pel·lícules i sèries de televisió.

  • Entre els seus mèrits i reconeixements, va ser guardonada l'any 2022 amb la Medalla d'Or al Mèrit a les Belles Arts, atorgada pel Ministeri de Cultura, i també la Medalla de la Ciutat de Sevilla, la Insígnia d'Or de Chiclana, el Premi Andalusia Excelente o la distinció als Premis Radiolé.
Categoria: La Jungla