La Jungla
Francesc Mauri, presentador del Temps
Foto: Francesc Mauri, presentador del Temps | TV3
Televisió

Francesc Mauri surt a TV3 amb una samarreta dels Països Catalans i es fa viral

Barcelona.
Temps de lectura: 1 minut
Francesc Mauri, presentador del Temps
Foto: Francesc Mauri, presentador del Temps | TV3

No és habitual que un presentador de TV3 es mulli així per una causa, però en les últimes hores Francesc Mauri ho ha fet en antena amb una samarreta. En concret, una on apareixia el mapa dels Països Catalans dins d'un estel roig.

Què en sabem? Potser de manera intencionada, o potser no, perquè es tractava d'una gravació més enllà de la seva habitual aparició a la secció del Temps. El fet és que Francesc Muari duia el mapa dels Països Catalans a la redacció de TV3 quan li han demanat de fer un vídeo pel 60è aniversari del seu company Tomàs Molina; i així és com ha aparegut per televisió:

En detall: Els Països Catalans són l'aspiració d'una part de l'independentisme català, que voldria que en cas d'independència s'hi sumin també les illes Balears, el País Valencià i la Catalunya Nord. En alguns casos, també fa referència a Andorra, la Franja de Ponent i l'Alguer. Una part dels sectors independentistes d'aquests territoris també combrega amb aquesta idea. D'altra banda, l'estel roig de la samarreta és un símbol de l'independentisme d'esquerres.

Reaccions: La imatge s'ha viralitzat a les xarxes socials, fins al punt que Francesc Mauri ha estat tendència a Twitter Catalunya durant algunes hores, amb el seu nom entre els trending topics a la plataforma d'Elon Musk.