La Jungla
Quim Masferrer amb una veïna de Sant Pere Pescador a 'El foraster'
Foto: Quim Masferrer amb una veïna de Sant Pere Pescador a 'El foraster' | TV3
Televisió

El viral missatge d'una veïna a 'El foraster': "M'agradaria que ens parlessin en català"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Quim Masferrer amb una veïna de Sant Pere Pescador a 'El foraster'
Foto: Quim Masferrer amb una veïna de Sant Pere Pescador a 'El foraster' | TV3

Aquesta setmana, Quim Masferrer s'ha transportat fins a Sant Pere Pescador amb l'equip d'El Foraster, a l'Alt Empordà, on ha parlat amb diversos veïns del poble, però una conversa amb una veïna s'ha fet viral a les xarxes socials.

D'on venim: Sant Pere Pescador, a més de ser un dels destins turístics més habituals de la comarca de l'Alt Empordà, amaga un dels espais naturals més valuosos de Catalunya, amb els espectaculars Aiguamolls de l'Empordà i unes platges verges quilomètriques.

  • Durant la visita, en Quim ha fet esport d'aventura, però també ha conegut les diverses històries dels veïns del poble.

En detall: D'entre les diverses converses que ha mantingut el presentador d'El Foraster, la de la Mamarena ha tingut gran impacte a les xarxes socials pel missatge reivindicatiu que ha compartit amb els espectadors del programa respecte al català.

  • La veïna de Sant Pere Pescador ha explicat que és treballadora de la neteja del pavelló del poble, d'entre altres espais de la localitat.

Què en diu la Mamarena: La veïna del poble de l'Alt Empordà ha explicat que és originària del Senegal i que va arribar a Catalunya l'any 2004, després de viure una guerra i que entressin a robar-li a casa mentre dormia amb la seva mare. I, seguidament, li ha demanat a en Quim compartir un missatge. Aquestes han estat les seves paraules:

  • "A mi m'agrada molt parlar català i també m'agradaria que quan la gent s'adreci a nosaltres també ens parlin en català. Així, d'aquesta manera, podrem aprendre a parlar català".
  • "Quan venen de nou, ens parlen en castellà i resulta que som catalans. I, després, ens pregunten per què no parlem català... Jo penso que la culpa és d'ells. Des d'un principi haurien de fer-ho".

A més, la Mamarena ha explicat que ha tingut "la sort de tenir uns veïns molt macos", els quals l'han ensenyat a parlar català, a més de fer alguns cursos de llengua catalana: "M'han ajudat molt".

Per últim: Masferrer li ha demanat que es dirigís directament a la càmera per compartir un missatge amb tota l'audiència: "Volem que ens parleu en català, en comptes d'en castellà, com feu cada dia entre vosaltres. Així, aprenem nosaltres el català i no hi haurà problemes".

Categoria: La Jungla