La Jungla
Quim Masferrer amb Mariluz a 'El Foraster'
Foto: Quim Masferrer amb Mariluz a 'El Foraster' | TV3
Televisió

L'emocionant afició d'una veïna amb Alzheimer a 'El Foraster': "Em dona vida"

Barcelona.
Temps de lectura: 3 minuts
Quim Masferrer amb Mariluz a 'El Foraster'
Foto: Quim Masferrer amb Mariluz a 'El Foraster' | TV3

Aquest dilluns 25 de setembre, després del Piromusical de la Mercè, TV3 ha emès la segona entrega de la nova temporada d'El Foraster, que ha visitat Xerta, a la comarca del Baix Ebre, un poble lligat en cos i ànima a les aigües del riu més llarg i cabalós del país.

D'on venim: El programa ha dedicat una part important del programa a conèixer històries dels veïns de Xerta relacionades amb la situació climàtica que estem vivint en l'actualitat.

  • D'una banda, de la mà d'en Ricardo, que va viure la gran inundació del 1937, ha recordat com les crescudes de l'Ebre han negat els seus carrers més d'una vegada.
  • D'altra, en Quim també ha visitat l'Assut, una presa monumental que es troba en temps de sequera. Allà, el Paco i en Marc, família de pagesos, han compartit que viuen pendents de l'aigua i lluitaran perquè torni a caure del cel.

En detall: Un dels moments més emotius de la nit ha estat quan en Quim Masferrer ha compartit una conversa profunda amb la Mariluz, una dona de Xerta que conserva en calaixos més de vint mil fotografies, el que es podria considerar la memòria històrica del poble.

  • La Mariluz ha explicat que quatre anys enrere li van diagnosticar Alzheimer i el presentador li ha preguntat com ho va viure: "Vaig pensar que se'm posava tot fosc. No comptava que això ho pogués seguir", referint-se a la col·lecció de fotografies.
  • A més, la veïna de Xerta ha assenyalat que la col·lecció l'ajuda molt amb la malaltia: "Ho saben els metges i també se'n preocupen molt d'això, perquè no ho deixi de fer".
  • La Mariluz assegura que aquesta afició li dona vida: "Mentre en sigui conscient de tot, pensa que aquí em trobaran sempre amb les fotos".

A més, aquest no ha estat l'únic moment emotiu del programa. El Foraster també ha dedicat una altra història de vida per visibilitzar la vida de les persones més grans. La màgia del programa que presenta Masferrer ha permès que en Ricardo, un home de 90 anys, hagi pogut bufar les espelmes del seu aniversari per primera vegada.

Categoria: La Jungla