La Jungla
Elisabet Cortiles, a 'Tot es mou'
Foto: Elisabet Cortiles, a 'Tot es mou' | Twitter
Televisió

Presentadora de TV3 i 8tv, viral amb la primera gran polèmica de l'any: "Folleu més"

Barcelona.
Temps de lectura: 1 minut
Elisabet Cortiles, a 'Tot es mou'
Foto: Elisabet Cortiles, a 'Tot es mou' | Twitter

Com cada mes de gener, els mitjans van plens d'una notícia que sempre es repeteix: els primers nadons de l'any. També com sempre en els darrers anys, les xarxes socials s'omplen de comentaris racistes quan els pares són d'origen estranger. Elisabet Cortiles, periodista de TV3 i ex de 8tv, respon contundent.

Què en sabem? Després de comprovar la gran quantitat de comentaris racistes i xenòfobs sobre una notícia del primer nadó de l'any a Catalunya, Elisabet Cortiles —parella del periodista colombià Alex Mendoza, amb qui té una filla— va reaccionar amb fermesa. "Folleu més aquest 2024, a veure si us neixen més nadons amb vuit cognoms catalans", va escriure al seu perfil de Twitter.

En detall: Dos dies més tard, Cortiles s'ha explicat en un fil a la xarxa d'Elon Musk on reitera que vol una Catalunya "independent, diversa, plural, acollidora i tolerant amb els nouvinguts", i recorda que ella mateixa és mare d'una nena que té un pare estranger. Aquesta és la seva aplaudida reflexió:

Qui és Elisabet Cortiles? Periodista de formació, ha estat presentadora de programes com Origen Catalunya de TV3 o El fax de 8tv, amb Eduard Pujol. Actualment, Elisabet Cortiles ha tornat a la televisió pública, on fa de reportera de programes com Tot es mou i als informatius.

Categoria: La Jungla