La Jungla
La reina Camil·la, en una imatge d'arxiu
Foto: La reina Camil·la, en una imatge d'arxiu | Flickr
Monarquies

Camil·la farà servir aquest títol quan mori Carles III (en cas que visqui més que ell)

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
La reina Camil·la, en una imatge d'arxiu
Foto: La reina Camil·la, en una imatge d'arxiu | Flickr

Els britànics continuen consternats després de conèixer la notícia del càncer de Carles III, que ha abandonat la seva agenda pública per iniciar un tractament. Davant d'aquesta situació, en les últimes hores han transcendit detalls de com seria la successió en cas de decés del monarca.

Què en sabem? Un dels aspectes que més preocupa els ciutadans britànics és saber quina posició ocuparia la reina consort Camil·la si visqués més que el Cap d'Estat. En el cas de Carles III, de 75 anys, la línia successòria està marcada des del naixement del seu primer fill, i és clar que el pròxim rei seria el príncep Guillem de Gal·les. Sobre Camil·la, el protocol també està establert.

En detall: Segons un article del diari britànic Mirror, si Carles III morís abans que Camil·la, la reina consort passaria a ocupar el títol de reina vídua. En el cas que fos la mare del següent monarca, el títol seria el de reina mare; però com que el matrimoni reial no té fills, i el pròxim rei hauria de ser Guillem, la reina no podria fer servir aquest altre títol.

D'on venim? Com a curiositat. Si la mare de la reina Elisabet II va ser coneguda com la reina mare fins a la seva mort el 2002, no hi ha hagut cap reina vídua al Regne Unit des de fa prop de 200 anys. Va ser la reina Adelaida, esposa del rei Guillem IV, qui va ostentar el títol. El seu marit i ella no van tenir fills, amb la qual cosa la corona va passar a mans de la seva neboda Victòria quan ell va morir. Així, Adelaida va ser anomenada reina vídua fins que va morir 12 anys després que el seu marit.

Categoria: La Jungla