La Jungla
Anna Casas, la històrica Ruïnosa Grantadós, a 'La nit friki'
Foto: Anna Casas, la històrica Ruïnosa Grantadós, a 'La nit friki' | TikTok
Famosos

Històrica presentadora de TV3 es reivindica com una icona LGTBIQ+: "Em fa molta il·lusió"

Barcelona.
Temps de lectura: 1 minut
Anna Casas, la històrica Ruïnosa Grantadós, a 'La nit friki'
Foto: Anna Casas, la històrica Ruïnosa Grantadós, a 'La nit friki' | TikTok

Durant prop d'una dècada, Anna Casas va ser una de les presentadores més populars entre el públic infantil a Catalunya. Amb el seu paper de Ruïnosa Gratandós, era una de les cares visibles del Club Super3, i amb els anys el seu personatge s'ha convertit en una icona recurrent per algunes persones del col·lectiu LGTBIQ+.

Què en sabem? En una entrevista al programa La nit friki, especialitzat en el sector del doblatge i l'anime en català, l'Anna Casas ha explicat que sovint l'aturen per recordar el seu paper de Ruïnosa i com per moltes persones va ser un referent de llibertat. Així ho relatava ella mateixa al programa, en un tall que es pot recuperar a través de TikTok:

@lanitfriki “Fent de Ruïnosa em veia com una icone referent del moviment LGTBI+ i m’encanta”. Això va dir l’actriu Anna Casas quan vam entrevistar-la a La Nit Friki. @Doblatge en català @Masumi Mutsuda @masindacdac733 @Somx3 @SelectaVisión @Jaycestudio ♬ original sound - La Nit Friki

Què diu?

  • "M'he trobat moltes vegades com si fos una icona trans o homosexual, i m'encanta"
  • "Em fa molta il·lusió que aquest personatge s'hagi convertit en una referència per ser qui vol ser"
  • "Personalment necessito a la meva vida la diversitat, si hi ha homogeneïtat moriré"

Un altre apunt: Anna Casas forma part dels inicis del Club Super3, de la segona tongada de presentadors. Va donar vida a la malvada Ruïnosa entre els anys 1997 i 2006, quan el programa va canviar de format i va introduïr la nova família dels Súpers. Després ha participat, també a TV3, en sèries de gran èxit com Ventdelplà, La Riera o Cites.

Categoria: La Jungla