La Jungla
Imanol Pradales, el pròxim lehendakari
Foto: Imanol Pradales, el pròxim lehendakari | EFE
Famosos

Laura, la dona del futur lehendakari Pradales, amb qui es va fondre en un petó apassionat la nit electoral

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts
Imanol Pradales, el pròxim lehendakari
Foto: Imanol Pradales, el pròxim lehendakari | EFE

Imanol Pradales serà el nou lehendakari, si no hi ha cap sorpresa i el PNB lliga els vots del PSE a la investidura, després de la victòria a les eleccions basques de diumenge, en empat amb Bildu. Una celebració que va donar una altra imatge per a la història, el petó apassionat que es va fer amb la seva dona després de saber-se guanyador.

Què en sabem? Imanol Pradales va guanyar les eleccions diumenge 21 d'abril, el mateix dia que feia 49 anys. I ho va celebrar amb Laura Sáez, la seva dona que fa els anys només dos dies abans que ell. La parella fa anys que viu la seva història d'amor, i tenen junts una filla petita de només dos anyets. A més, viuen a la localitat portuària de Portugalete, banyada per les aigües del mar Cantàbric, a molt poca distància de Bilbao.

En detall: Just abans de les eleccions, Pradales va fer referència precisament a l'aniversari de tots dos a TeleBilbao. El pròxim lehendakari va revelar que li havia regalat un telèfon mòbil a la seva dona Laura, i que encara tenia el dubte del que li havia comprat ella.

D'on venim? El dirigent jeltzale explicava també com havia conegut la seva parella gràcies a una de les seves altres passions, el rem. De fet, Pradales va ser cadet a La Sotera de Santurtzi, i amb ells va competir a la Bandera de la Contxa, una de les competicions més importants de Sant Sebastià.

Per acabar: Pradales va néixer i créixer a Santurtzi el 1975, i és el gran de quatre germans en el si d'una família simpatitzant del PNB de tota la vida. Nacionalista convençut, el seu altre gran referent és el seu avi, ferit en el bombardeig feixista de la localitat d'Otxandio durant la Guerra Civil.

Categoria: La Jungla