Meteo i Serveis
Foto: | Unsplash
Seguretat vial

Quines cadires hauran de portar els infants al cotxe? La nova normativa

Foto: | Unsplash

L'Associació Espanyola de Pediatria d'Atenció Primària (AEPap), ha recolzat la nova homologació de les cadires infantils, que "reforçaran la seguretat dels nens en els vehicles".

Què sabem? A partir de l'1 de setembre del 2024 només es podran comercialitzar sistemes de retenció infantil homologada sota la normativa ECE R129 i no l'actual R-44.

  • La nova norma és més exigent. Per exemple, inclou una prova d'impacte lateral i també tindrà en compte alçada i el pes dels nens en lloc de l'edat.
  • A partir d'ara, i fins als 15 mesos d'edat, la cadira ha de col·locar-se en el sentit contrari al de la marxa.
  • Està permès continuar utilitzant elevadors sense suport, però només en vehicles homologats per a la nova norma.

Tanmateix, es podran continuar utilitzant les cadires homologades amb la norma actual (l'R-44) si es troben en bon estat, tot i que no es podran comercialitzar.

A més: L'Aliança Espanyola per a la Seguretat Viària Infantil (AESVI) desaconsella l'adquisició de cadiretes de segona mà.

  • Els resultats d'un estudi indiquen que "9 de cada 10 cadires infantils comprades en el mercat de segona mà no passarien avui les proves dinàmiques amb les quals van ser aprovades en el seu moment per a complir el Reglament Europeu de seguretat", afirma l'AESVI.

Què diuen? Els pediatres destaquen que "la norma R-44 ha salvat moltes vides, són segures, però com en altres camps, la tecnologia avança, i les subjectes a la nova norma suposen un pas més en la seguretat infantil".

 

 

Categoria: Meteo i Serveis
Etiqueta: Salut