Meteo i Serveis
El Port Olímpic de Barcelona
Foto: El Port Olímpic de Barcelona | Europa Press
Temps

Nit de nadal de rècord a Barcelona: mai no havia fet tanta calor al desembre

El Port Olímpic de Barcelona
Foto: El Port Olímpic de Barcelona | Europa Press

Barcelona està vivint un inici de Nadal atípic amb una calor que, en comptes de fer-nos venir ganes de quedar-nos a casa per menjar torrons i mirar pel·lícules, ens empenta a prendre el sol i passejar per la platja.

Per què és important? Catalunya està vivint un nadal "canari" amb sol, suavitat diürna i boires: les temperatures son entre 10 i 12 graus superiors a les habituals per l'època.

Al detall: L'Observatori Fabra, que registra la temperatura i altres paràmetres meteorològics de la capital catalana des de fa més de 100 anys, mai no havia registrat una temperatura tan alta, ha avançat betevé.

  • La màxima d'aquest dissabte 24 de desembre és de 21,3 ºC, per sobre de la segona marca de l'últim mes de l'any, els 20,6 ºC del 2015. El podi d'altes temperatures el tanca el 30 de desembre de 2021, quan els termòmetres van marcar 20,4 graus.
  • Aquest és el primer cop que se superen els 21 ºC en un mes de desembre, segons els registres històrics.

D'on venim: Només hi ha cinc registres al desembre que hagin arribat fins als 20 graus i tres d'ells han passat en els últims set anys.

Tot i això: Malgrat les dades de l'Observatori Fabra, la majoria d'estacions meteorològiques de la ciutat han registrat temperatures una mica més baixes que el dia anterior.

Per acabar: Les bones condicions meteorològiques han permès veure l'illa de Mallorca recentment des de Collserola, com mostra la foto de sota.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Barcelona Temps