Meteo i Serveis
Aeroport de Madrid-Barajas
Foto: Aeroport de Madrid-Barajas | Alejandro Martínez Vélez / Europa Press
Aeroports

Els viatgers no hauran de separar els líquids i aparells electrònics de l'equipatge

Temps de lectura: 2 minuts
Aeroport de Madrid-Barajas
Foto: Aeroport de Madrid-Barajas | Alejandro Martínez Vélez / Europa Press

Els passatgers que estiguin als aeroports espanyols no hauran de treure els líquids ni els aparells electrònics dels seus equipatges als controls dels aeroports.

Què en sabem? Aena té previst implantar uns nous escàners amb raig X en 3D que permetran inspeccionar els equipatges sense necessitat d'obrir-los.

  • Els primers a implementar-ho de cara el 2024 seran els aeroports de Barcelona-El Prat i Madrid-Barajas.
  • La mesura forma part d'un projecte global de modernització dels filtres de seguretat dels aeroports espanyols gestionats per Aena.
  • De fet, també es preveuen noves línies per a la gestió de l'equipatge de mà i el sistema d'inspecció remot, que també agilitza el flux en els filtres de seguretat dels aeroports més transitats.

Al detall: Aquests sistemes són equips amb tecnologia de raig X que generen una imatge en 3D, el que facilita la inspecció dels equipatges.

  • Per tant, ja no caldrà treure els dispositius electrònics, ni els líquids en safates separades i en bosses de plàstic per passar els controls.
  • Amb la nova normativa, segons El País, els viatgers podran portar els pots de mesura mitjana o familiar.

A més: Aquests projectes d'innovació es duran a terme gràcies, en part, a línies de finançament rebudes pel gestor aeroportuari.

  • El passat mes de gener Aena va informar que havia signat una línia de finançament amb el Banc Europeu d'Inversions per import de 800 milions d'euros per a projectes de seguretat i innovació.

Situació actual: Ara, els líquids, perfums, cremes, aerosols, escumes, gels, xampú, entre d'altres, han d'anar en envasos individuals i de capacitat no superior a 100 mil·lilitres.

  • També han d'anar en una bossa de plàstic transparent amb un sistema d'obertura/tancament i de capacitat no superior a 1 litre.

Visió global: Els nous escàners ja s'està provant als aeroports londinencs de Heathrow, Gatwick i Stansted i el govern britànic ja ha anunciat que canviaran les normes de seguretat perquè estiguin operatives el 2024.

  • També als Estats Units l'Administració de Seguretat en el Transport, va provar els nous dispositius en quinze aeroports, inclosos Los Ángeles, Oakland, San Diego i Chicago.
Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Aeroports Mobilitat