Món Global
Una visió general de la destrucció provocada pel terratrèmol mortal que va esquinçar la frontera turco-síria.
Foto: Una visió general de la destrucció provocada pel terratrèmol mortal que va esquinçar la frontera turco-síria. | Anas Alkharboutli / dpa
Turisme

És segur viatjar a Turquia després dels terratrèmols? Tot el que has de saber

Temps de lectura: 2 minuts
Una visió general de la destrucció provocada pel terratrèmol mortal que va esquinçar la frontera turco-síria.
Foto: Una visió general de la destrucció provocada pel terratrèmol mortal que va esquinçar la frontera turco-síria. | Anas Alkharboutli / dpa

El sector turístic internacional manté Turquia com a destí malgrat l'amenaça de possibles rèpliques del sisme que ha assolat el país.

¿Per què és important? Fa una setmana Turquia es veia afectada per un dels terratrèmols més importants registrats en el país des de l'any 1939.

¿Què en sabem? El sisme no només ha provocat nombroses víctimes, sinó que ha afectat un gran nombre d'infraestructures i instal·lacions del país i el patrimoni cultural i artístic de la nació, com l'emblemàtic castell de Gaziantep, impactant d'aquesta manera en el turisme.

  • Les principals companyies turístiques internacionals coincideixen en la seva preocupació sobre les repercussions que el terratrèmol pugui tenir a aquesta important destinació turística de la Mediterrània.
  • Així, tot i que confien que els principals punts turístics no es vegin afectats, el cert és que el temor de possibles rèpliques a curt termini pot dissuadir les reserves dels viatgers.

¿Quines zones es veuen afectades? En aquests moments 10 províncies del país es troben en estat d'emergència per tres mesos:

  • Adana, Adiyaman, Diyarbakir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaras, Kilis, Malatya, Osmaniye i Sanliurfa.
  • També les ciutats de Diyarbakir, Adiyaman, Osmaniye, Malatya i Adana s'han vist fortament afectades pel sisme.
  • Gaziantep es troba a una distància relativament llunyana d'alguns dels principals centres turístics del país, com Antalya, a uns 594 quilòmetres amb avió, i Istanbul, a uns 850 quilòmetres, per la qual cosa és poc probable que els que es dirigeixin a aquestes destinacions resultin greument afectats.

¿Quins aeroports funcionen? Tot i que les destinacions turístiques i costaneres més populars es trobin lluny de les zones afectades, la majoria dels aeroports del país es troben saturats per les ajudes i serveis d'emergència.

  • L'aeroport d'Adana, on operen 7 aerolínies a 10 destinacions, està tancat fins a nou avís, així com l'aeroport internacional de Gaziantep Oguzeli
  • L'aeroport d'Istanbul, el principal aeroport internacional de Turquia, en el que operen 68 aerolínies a 227 destinacions, funciona de moment amb normalitat.
  • A més, nombrosos vols de turistes han estat cancel·lats, perquè s'han establert prioritats.
  • Quant als ports marítims, el d'Iskenderun està fora de servei.

¿Què passa amb l'allotjament? El sector hoteler del país ha sortit al rescat i són molts els ciutadans que s'han quedat sense llar que seran reallotjats en establiments turístics.

  • Així, per exemple, TUI Hotels ha ofert el Pegasos Resort a Analya per a aquestfinalitat.
  • Així mateix, els establiments que es troben tancats per la temporada d'hivern obriran per allotjar les persones que ho necessitin.
Categoria: Món Global
Etiquetes: Turisme Turquia