Meteo i Serveis
Punts d'informació a Sants tancats mentre hi ha incidències a l'R2 sud
Foto: Punts d'informació a Sants tancats mentre hi ha incidències a l'R2 sud | Maria Asmarat / ACN
Rodalies

Adif admet que pot trigar fins a quatre mesos a solucionar el problema de l'R2

Temps de lectura: 3 minuts
Punts d'informació a Sants tancats mentre hi ha incidències a l'R2 sud
Foto: Punts d'informació a Sants tancats mentre hi ha incidències a l'R2 sud | Maria Asmarat / ACN

Adif ha admès en un document intern, que ha fet arribar als seus treballadors i que ha avançat El Periódico, que la reparació de l'R2 pot allargar-se fins a quatre mesos perquè funcioni amb normalitat. 

Per què és important? El govern espanyol va fer saber, en un inici, que preveien resoldre l'avaria en un termini d'entre tres a quatre setmanes. Ara, però, sembla que les reparacions van per llarg i, segons el diari, el pla de l'empresa és que la plena normalitat a l'R2 es completi d'aquí a quatre mesos.

Què en sabem? El document dona instruccions establides en un calendari sobre com han d'actuar els treballadors fins al 4 de setembre.

  • L'empresa preveu que hi hagi millores progressivament amb una recuperació parcial, però la restauració total de la línia no s'espera fins passat l'estiu.

Situació actual: Aquest dijous ha entrat en servei el dispositiu de busos de reforç habilitat per Renfe per compensar la falta de trens a l’R2 Sud arran de la incidència al sistema de senyalització.

  • Poc abans de les 6:30, una flota de quinze autobusos esperaven els passatgers a Castelldefels per dur-los a l’estació de Sants de Barcelona. Tot i que la previsió era fer expedicions cada 30 minuts, finalment Renfe ha reduït la freqüència de sortida a uns deu minuts de mitjana. L’últim bus ha sortit passades les 8:30. El dispositiu s’ha desplegat sense incidències i sota l’escepticisme dels usuaris.
  • El servei de bus d’aquest dijous s’ha habilitat amb un únic punt de sortida a Castelldefels i arribada a Sants. De cara a la tarda està previst repetir el dispositiu en sentit invers, afegint també autobusos amb destí a Gavà. Aquest retorn per carretera funcionarà entre les 17:00 i les 19:00.
  • Mentrestant, l’R2 Sud entre Sant Vicenç de Calders i l’Estació de França a través de Vilanova i la Geltrú funciona amb dos serveis per sentit i hora, amb parades a totes les estacions. Pel que fa als regionals -R13, R14, R15, R16 i R17- tenen un tren per hora i sentit amb parada a totes les estacions entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona. 

Què diuen? Aquesta incidència ha revifat el debat sobre la necessitat de traspassar la plena gestió de Rodalies a la Generalitat. 

  • Aquest dijous, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha comentat que "no està demostrat" que si el servei estigués traspassat es poguessin evitar aquest tipus d'avaries.
  • "La xarxa és molt complexa i no té res a veure amb la gestió de Ferrocarrils de Generalitat, que en definitiva funciona com una línia de metro", ha assenyalat la ministra en una entrevista. Sánchez ha afirmat que la xarxa de Rodalies és "fiable" i que "només un 6% dels trens són impuntuals".
Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Adif Rodalies Renfe