Meteo i Serveis
Un tren surt de l'estació de Gavà en sentit Barcelona
Foto: Un tren surt de l'estació de Gavà en sentit Barcelona | Albert Segura / ACN
Rodalies

Nova avaria a Rodalies: Tallada l'R3 entre Torelló i Manlleu

Actualitzat: Dimecres, 7 de juny de 2023. 13:50
Temps de lectura: 2 minuts
Un tren surt de l'estació de Gavà en sentit Barcelona
Foto: Un tren surt de l'estació de Gavà en sentit Barcelona | Albert Segura / ACN

Actualització: La circulació de trens a l'R3 segueix interrompuda. L'avaria que va produir-se a la catenària dimarts al vespre ha quedat resolta a quarts de deu del matí d'aquest dimecres i a les 10:45, Renfe ha informat que el servei es restablia. Finalment, no ha estat així, ja que "ha sorgit un problema" que ha fet impossible poder retirar el comboi espatllat. D'aquesta forma, el tren continua enmig de la via, a tocar de l'estació de Torelló i el servei alternatiu per carretera es manté.

Nova avaria a la xarxa ferroviària de Rodalies. Des de dimarts al vespre, la circulació de l'R3 segueix tallada entre Torelló i Manlleu, a Osona. 

Què en sabem? Una avaria a la catenària el passat dimarts al vespre, quan quedaven pocs minuts per les 20:00, va provocar que un comboi quedés aturat a prop de l'estació de Torelló amb un centenar de passatgers atrapats a l'interior. 

  • Quatre dotacions dels Bombers van haver d'intervenir per evacuar els viatgers amb seguretat i Renfe els va traslladar a la seva destinació amb autobusos.
  • A conseqüència d'aquesta incidència, la companyia va activar un servei alternatiu de transport per carretera. 
  • A banda, un altre tren també va resultar afectat, però aquest va aturar-se a la mateixa estació de Torelló, per la qual cosa no va caldre la intervenció dels Bombers per evacuar les persones que viatjaven al seu interior.

Situació actual: Fonts de Renfe han indicat que Adif ja ha reparat la catenària i que s'està treballant per retirar el tren afectat.

  •  La companyia va activar un servei alternatiu de transport per carretera que encara es manté.

Context: Tot i que no s'ha esclarit l'origen de l'avaria, aquesta zona de Catalunya va patir una forta tempesta el vespre d'aquest dimarts. A Vic, la pluja va obligar els Bombers a fer una vintena d'actuacions per inundacions de baixos i carrers.

  • Protecció Civil va activar la fase de prealerta del pla d'emergències ferroviàries Ferrocat. 

 

Categoria: Meteo i Serveis