Meteo i Serveis
Rodalies

Vaga de Rodalies a Barcelona: què demana la plantilla i com t'afecten les aturades?

Temps de lectura: 2 minuts

El sindicat CGT ha convocat aquest dimecres una vaga als trens de Rodalies que circulen per la província de Barcelona per denunciar la manera en què Renfe vol implantar la jornada laboral de 35 hores a la plantilla. 

Per què és important? Les protestes dels treballadors provocarà que circulin menys trens que un dia habitual.

En detall:

  • A les hores punta, entre 6:00 i 9:30, només ho han fet el 66% dels combois, ja que són els serveis mínims pactats amb el Departament d'Empresa.
    • Entre 17:00 i 20:30 es repetirà aquest escenari, amb només el 66% dels trens en funcionament.
  • Durant la resta del dia encara circularan menys trens, només el 33%.

Què diuen? El sindicat anarcosindicalista rebutja la reducció de la jornada laboral a 35 hores en minuts, i volen que sigui en dies. 

  • Denuncien la pèrdua del poder adquisitiu i la "continua externalització" de les feines dels empleats de Renfe i Adif.

Impacte: De bon matí s'han registrat nombrosos problemes, com el que s'ha registrat a l'R4 a l'estació de Cornellà, on un tren que es dirigia a Barcelona que havia de passat a les 5:15 no ha passat i els passatgers s'han vist obligats a esperar una hora.

  • També hi ha hagut queixes a l'estació de Sants, on els usuaris denunciaven a TV3 que els panells d'informació no detallen els horaris dels trens, una situació que provoca un lògic malestar, per altra banda, ja endèmic, entre els usuaris de Renfe.

A la pràctica: Els clients poden consultar aquesta informació i els horaris a la pàgina web rodalies.gencat.cat, l'app de Rodalies i el telèfon 900 41 00 41.

Categoria: Meteo i Serveis