Meteo i Serveis
Incendi a la Selva del Camp
Foto: Incendi a la Selva del Camp | Bombers
Incendis

Incendi a la Selva del Camp: Els Bombers confinen les cases més properes

Temps de lectura: 2 minuts
Incendi a la Selva del Camp
Foto: Incendi a la Selva del Camp | Bombers

Els Bombers treballen en un incendi a la Selva del Camp, al Baix Camp. El foc és de vegetació i, segons els Bombers, de poca intensitat, però avança pel vent.

En detall: Segons ha explicat Protecció Civil, a petició dels Bombers s'ha decretat el confinament preventiu de les cases i masies més properes a l'incendi.

  • L'avís l'han rebut a les 15:37 i, de moment, hi treballen 23 dotacions terrestres i 8 mitjans aeris dels Bombers. Els Bombers estan prioritzant el flanc esquerre perquè no agafi el fons del barranc, que és per on podria propagar. El flanc dret ha arribat a dalt de la carena i ara avança en descendent.
  • Segons les dades provisionals dels Agents Rurals, l'incendi de la Selva del Camp, al Baix Camp, ha cremat una superfície de 2 hectàrees.

Context: Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí en Alerta el Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) davant el risc d’incendi forestal previst per avui i els propers dies degut a un episodi de vent i baixada d’humitats.

  • Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, avui dijous comença l’entrada de vent de Ponent i també de Mestral i Tramuntana, que farà baixar les humitats relatives.

Què en sabem? El risc d’incendi forestal es concentra sobretot a les Terres de l’Ebre, les comarques de Lleida, Tarragona, Penedès, Garraf i l’Empordà, per la combinació del vent, les humitats baixes i les condicions de la vegetació.

  • En aplicació del nivell 3 del Pla Alfa, els Agents Rurals han previst la restricció dels accessos a 4 espais naturals de Catalunya. Es mantenen doncs els tancaments als Ports, Cardó-boix i Cap de Creus, ja amb accés restringit avui, i s’hi afegeix la restricció a les muntanyes de Tivissa-Vandellòs.

Finalment, pots consultar l'estat en directe de tots els incendis que cremen a Catalunya.

Categoria: Meteo i Serveis