Meteo i Serveis
La zona afectada per l'incendi de Portbou
Foto: La zona afectada per l'incendi de Portbou | Agents Rurals
Incendis

Els Bombers donen per controlat l'incendi de Portbou

Actualitzat: Dilluns, 7 d'agost de 2023. 09:53
Temps de lectura: 2 minuts
La zona afectada per l'incendi de Portbou
Foto: La zona afectada per l'incendi de Portbou | Agents Rurals

Els Bombers confien que podran controlar l'incendi de Portbou i Colera aquest dilluns, sempre que el vent no el faci créixer.

Per què és important? El foc ha afectat 573 hectàrees i en les últimes hores hi ha hagut algunes represes, però que els Bombers han pogut controlar.

Situació actual: Els Bombers han donat per controlat l'incendi de Portbou aquest dilluns al matí.

  • Una trentena de dotacions terrestres dels Bombers han repassat aquesta nit el perímetre per apagar algunes soques que encara fumejaven.

A la pràctica: L'incendi va provocar afectacions a la circulació de l'N-260 que encara continua tallada de Portbou a Llançà, entre els punts quilomètrics 14,5 i 0.

  • L'accés només està permès, de moment, a residents.

En detall: El foc ha cremat 573 hectàrees, segons l'últim recompte del Centre de Comandament Avançat, 387 hectàrees al terme municipal de Colera i 185 hectàrees al terme municipal de Portbou.

  • No hi ha cap persona ferida, tret de dues persones ateses pel SEM que han estat donades d'alta in situ, i 4 bombers amb afectacions lleus.

L'origen: Els Agents Rurals asseguren que l'origen de l'incendi ha estat l'activitat humana, segons l'inspector en cap dels Agents Rurals, Josep Antoni Mur. Tot i això, encara no poden determinar les causes directes del foc.

D'on venim? L'incendi va començar a cremar divendres a la tarda i des de dissabte al vespre està estabilitzat. Ha afectat 573 hectàrees de superfície forestal als municipis de Portbou i Colera.

  • Els Bombers van haver de treballar aquest diumenge en alguna petita represa a causa del fort vent. Les ratxes han estat de fins a 100 km/h.
  • Dissabte també es va aixecar el confinament pels veïns, treballadors i residents temporals de Portbou, Colera i Llançà. Els veïns afectats han rebut un avís al telèfon mòbil on se'ls informava de la fi de l'ordre de confinament que es va decretar el mateix divendres.
  • El foc també va afectar el subministrament elèctric que va deixar sense llum més de 4.000 usuaris, però que a poc a poc es va anar restablint.
Categoria: Meteo i Serveis