Meteo i Serveis
Incendi Portbou
Foto: Incendi Portbou | Agents Rurals
Incendi

Incendi a Portbou: mig miler d’hectàrees cremades i centenars de desallotjats

Actualitzat: Dissabte, 5 d'agost de 2023. 10:55
Temps de lectura: 2 minuts
Incendi Portbou
Foto: Incendi Portbou | Agents Rurals

L'incendi que crema sense control zona forestal de Portbou, a l'Alt Empordà (Girona), ha obligat a desallotjar 300 persones després que les flames hagin entrat al municipi de Colera, avançant sense que els Bombers hagin pogut ni tan sols estabilitzar-lo.

Què en sabem? El foc, declarat la tarda del divendres, ha calcinat ja mig miler d'hectàrees. Els Bombers treballen sense descans amb 75 dotacions i cinc helicòpters; la nit de divendres a dissabte, han centrat els seus esforços a contenir els nombrosos focus secundaris i evitar que les flames arribin a Llançà pel flanc dret. Tot plegat, complicat encara més pel fort vent de tramuntana que caracteritza la zona.

En detall: Els bombers, que han ordenat el desallotjament de 300 veïns i turistes, han ordenat també el confinament del municipi de Colera, la part alta de Portbou i el port de Llançà.

  • Segons les dades provisionals dels Agents Rurals, afecta una zona d'unes 433 hectàrees.
  • L'avís s'ha rebut cap a les 16:40 del divendres i, segons expliquen, el foc ha començat a la zona de Mas de l'Ametller. 
  • A causa del foc s'ha hagut de tallar l'N-260 a Portbou i està restringida la circulació entre Llançà i la frontera (km 0-16,5).
  • El 112 ha rebut centenars de trucades al telèfon d'emergències per aquest incendi forestal.

A més: Protecció Civil, per la seva banda, demana als veïns i veïnes de Portbou i Colera que si noten molèsties pel fum de l'incendi, tanquin portes i finestres. També demanen no acostar-se a la zona del foc per no interferir en les tasques dels bombers.

En imatges: Així han treballat els Bombers la nit de divendres a dissabte. Molts usuaris de Twitter també han penjat fotos de l'incendi.

Context: La majoria de comarques de Catalunya estan en alerta per situació d'elevat perill d'incendi. Precisament aquest divendres 4 d'agost, s'ha activat el Pla Alfa a la majoria de comarques catalanes per la situació d'elevat perill d'incendi forestal.

  • Els Agents Rurals han restringit els accessos a diferents zones naturals com el cap de Creus, els Ports, Cardó-Boix i Tivissa-Vandellòs.

Finalment, pots consultar l'estat en directe de tots els incendis que cremen a Catalunya.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Incendis Girona