Meteo i Serveis
La gran columna de fum generada per l'incendi a la Franja de Ponent
Foto: La gran columna de fum generada per l'incendi a la Franja de Ponent | Bombers
Incendis

Catalunya en alerta per l'elevat perill d'incendi

Temps de lectura: 2 minuts
La gran columna de fum generada per l'incendi a la Franja de Ponent
Foto: La gran columna de fum generada per l'incendi a la Franja de Ponent | Bombers

La majoria de comarques de Catalunya estan en alerta per situació d'elevat perill d'incendi.

Per què és important? La sequera que està afectant el territori català i les altes temperatures d'aquest estiu fan que Catalunya activi totes les alarmes per evitar incendis forestals. 

Situació actual: Aquest divendres 4 d'agost, s'ha activat el Pla Alfa a la majoria de comarques catalanes per la situació d'elevat perill d'incendi forestal. 

  • Fins a 32 comarques de les 42 totals que hi ha Catalunya tenen activat algun nivell del Pla Alfa, el procediment establert pel Cos d'Agents Rurals de vigilància, prevenció i control d'activitats de risc, davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir.
  • Les úniques comarques que no es troben en alerta són les que se situen més al nord del territori. 

En detall: 12 comarques tenen activitat el nivell 1 del Pla Alfa de perill moderat o alt. El que suposa que aquelles activitats amb risc d'incendi s'han de realitzar almenys de 500 metres de terreny forestal. 

  • Fins a 30 comarques s'ha activat els dos nivells més alts del Pla Alfa, de perill molt alt o extrem de risc d'incendi. En els municipis afectats se suspenen totes les activitats de risc, amb algunes excepcions d’activitats essencials, com per exemple les agrícoles, que estan regulades. 

A més: Els Agents Rurals han restringit els accessos a diferents zones naturals com el cap de Creus, els Ports, Cardó-Boix i Tivissa-Vandellòs.

Context: Les altes temperatures, el terreny sec i el fort vent, han provocat petits incendis forestals en els últims dies a Catalunya.