Meteo i Serveis
Tren de Renfe a Catalunya
Foto: Tren de Renfe a Catalunya | EFE
Mobilitat

Aragonès titlla Rodalies de "servei de segona" per l'última incidència massiva

Actualitzat: Dijous, 24 d'agost de 2023. 17:25
Temps de lectura: 2 minuts
Tren de Renfe a Catalunya
Foto: Tren de Renfe a Catalunya | EFE

Nou caos a Renfe. Una incidència a les instal·lacions d'Adif de Barcelona ha afectat totes les línies de tren de Rodalies i de mitja distància, que ha provocat la indignació dels usuaris. Davant d'això, el president Aragonès ha assegurat que prendrà mesures contra el "desgavell" de la xarxa, demanant explicacions a Adif.

En detall: Segons Betevé, els tres ara mateix estan aturats i només es poden moure amb prèvia autorització de la central per no posar en risc la seguretat dels usuaris. L’avaria s’ha produït poc després de dos quarts de deu del matí i està ja generant retards importants.

  • Es tracta d'una incidència en els sistemes de senyalització i de la gestió del trànsit a la bifurcació de Marina a Barcelona, a l'interior dels túnels.
  • La circulació de trens de les línies R1, R2, R2 Nord, R3 i R4 s’ha restablert aquest dijous a les 12:30.

Les afectacions: Les línies afectades per aquest incident són l'R1 (Hospitalet de Llobregat- Maçanet Massanes), l'R2 (Granollers Centre- Castelldefels), l'R2 Nord (Maçanet Massanes- Aeroport), l'R3 (Hospitalet de Llobregat- Puigcerdà) i l'R4 (Sant Vicenç de Calders- Manresa). Els trens d'aquestes dues últimes línies de moment circulen desviats per Passeig de Gràcia.

Previsions: És per això que els maquinistes, fins que no es resolgui, han d’esperar a rebre instruccions de si han de recular o avançar fins a la propera estació, autoritzant els senyals de manera manual.

Què diuen? El president del Govern, Pere Aragonès, ha defensat que el traspàs de Rodalies és una "necessitat".

  • En un fil de Twitter, ha manifestat "la falta d'inversions" i la "incapacitat de gestió" del govern espanyol, i ha lamentat el "desgavell permanent" i la "falta de respecte als usuaris" que suposa tot plegat.
  • També ha ordenat a la consellera de Territori, Ester Capella, demanar explicacions de forma immediata a Adif.

D'altra banda: La línia 4 de metro de Barcelona recupera aquest dissabte la normalitat després de les obres de renovació de 6 quilòmetres de via que han provocat talls en el servei durant els dos últims mesos.

  • Els usuaris podran tornar a recórrer tota l'L4 un cop finalitzats els treballs que han servit per "millorar l'eficàcia, el confort i la qualitat" de la infraestructura. L'obra ha requerit una inversió de 16,4 milions d'euros i s'ha executat en dues fases.
Categoria: Meteo i Serveis
Etiqueta: Renfe