Meteo i Serveis
Pluja al barri del Poblenou de Barcelona, zona afectada per l'avís de pluges per diumenge 27 d'agost
Foto: Pluja al barri del Poblenou de Barcelona, zona afectada per l'avís de pluges per diumenge 27 d'agost | Ajuntament de Barcelona / Laura Guerrero
El temps

Canvi de temps: caiguda de temperatures i pluges per posar fi a l'onada de calor

Temps de lectura: 2 minuts
Pluja al barri del Poblenou de Barcelona, zona afectada per l'avís de pluges per diumenge 27 d'agost
Foto: Pluja al barri del Poblenou de Barcelona, zona afectada per l'avís de pluges per diumenge 27 d'agost | Ajuntament de Barcelona / Laura Guerrero

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha anunciat un canvi de temps "notable" pel qual baixaran les temperatures i tornaran les pluges al territori per posar fi a l'onada de calor d'aquesta setmana.

Per què és important? Aquesta ha estat la pitjor onada de calor de l'estiu, amb dades rècord mai registrades abans per diverses estacions meteorològiques. És el cas de la capital catalana; Barcelona ha viscut la nit més calorosa de la seva història, cosa que ha obligat les autoritats municipals a activar protocols per intentar protegir els més vulnerables.

En resum: El Meteocat ha informat a través d'una publicació a Twitter que la calor intensa es mantindrà aquest dijous 24 i divendres 25 d'agost, però els termòmetres començaran a baixar a mesura que s'acostin les pluges, que s'esperen fortes el diumenge 27.

Previsions: La temperatura baixarà "lleugerament" dijous i divendres. Aquesta caiguda dels termòmetres es produirà de manera progressiva i serà més pronunciada al llarg del cap de setmana.

  • D'aquesta forma, les temperatures mínimes de l'onada de calor seran les màximes a molts indrets, baixant de valors entorn dels 40 als 30 °C dissabte.
  • Això sí, la calor seguirà sent intensa, especialment a les Terres de l'Ebre (35 °C), la Franja de Ponent (34 °C) i l'Empordà i punts de la Catalunya Central (33 °C).

Fins i tot, pluges: Segons el Meteocat, arribarà un episodi de precipitacions que podran ser "extenses i abundants" sobretot diumenge, motiu pel qual s'ha emès un preavís de situació meteorològica de perill.

  • Dissabte 26: s'esperen pluges als Pirineus i Prepirineus,
  • Diumenge 27: les precipitacions seran generalitzades: a més de mantenir-se a la regió pirinenca, es desplaçaran per tota la línia del litoral i afectaran les comarques gironines i part de la Catalunya Central.
  • Dilluns 28: els núvols tornaran a descarregar a la costa barcelonina i alguns punts d'alta muntanya, mentre que a gairebé la resta del territori sortirà el sol, imposant-se sobretot a l'oest.