Meteo i Serveis
Fort ruixat
Foto: Fort ruixat | EFE
El Temps

Les pluges s'apoderen del cap de setmana i fan caure les temperatures

Temps de lectura: 1 minut
Fort ruixat
Foto: Fort ruixat | EFE

La calor s'atura. Després d'una setmana d'unes temperatures enfiladíssimes i de rècord, la pluja s'ha apoderat del cap de setmana i ha refredat Catalunya fent caure les temperatures.

Per què és important? Catalunya travessa una etapa de calor extrema i de sequera, que pot veure's alleugerat per les pluges.

En profunditat: Els ruixats que van començar aquest dissabte passat s'han escapat diumenge per tot Catalunya. En concret s'han acarnissat al litoral català, però també el temporal ha causat greus estralls a les Illes Balears.

  • El Servei Meteorològic de Catalunya informa que, la pluja acumulada al país ha estat especialment forta a Molló - Fabert (Ripollès), amb més de 100 mm, igual que a Lac Redon (Vall d'Aran). D'altra banda, el Pirineu occidental i el Prepirineu, el Montseny i el litoral del Maresme han estat els punts on més aigua ha caigut.

A més: Els Bombers de la Generalitat han rebut més de 470 avisos, bàsicament per retirar arbres caiguts, incidències elèctriques, desperfectes d'edificis i acumulacions d'aigua.

  • Fins a 95 dels avisos han estat entre les 12 i les 14 hores, principalment concentrats a la regió metropolitana nord (40) i a la metropolitana sud (33), i a la tarda encara n'han rebut 35. Cap a les 19.00 hores, però, Protecció Civil ja ha desactivat el pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (Inuncat).
Categoria: Meteo i Serveis