Meteo i Serveis
Barcelona
Foto: Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Temps

Núvols, ruixats i temperatures baixes a Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Barcelona
Foto: Barcelona | Ajuntament de Barcelona

La previsió meteorològica confirma el canvi de temps per aquesta setmana. Les temperatures baixaran i el cel s'omplirà de nuvolades que poden fer descarregar ruixats en algun punt del territori català. 

D'on venim: Després d'una setmana de temperatures extremadament altes, el temps ha canviat i les pluges, els núvols i les temperatures baixes han arribat a Catalunya. 

Situació actual: Aquest dimecres, s'espera que creixin grans nuvolades a punts del litoral central i de la Costa Brava que deixaran el cel tapat fins a mig matí. En aquestes zones, la nuvolositat anirà minvant transitòriament al migdia i durant les primeres hores de la tarda. 

  • Durant les primeres hores del matí s'espera algun ruixat o xàfec a punts del sector central del litoral i el prelitoral.
  • A la resta del territori, el cel estarà poc ennuvolat fins a migdia tret del quadrant nord-est on romandrà entre poc i mig ennuvolat.

A més, a la tarda, creixeran nuvolades al Pirineu oriental, Prepirineu i a l'interior del quadrant nord-est, que deixaran el cel localment molt ennuvolat o cobert.

  • Al final del dia, es tornaran a formar algunes nuvolades al litoral central i al nord del litoral de Tarragona, on quedarà el cel entre molt ennuvolat i cobert.

En detall: Les pluges que caiguin aquest dimecres aniran acompanyades de tempesta i de calamarsa o pedra. Tot i això, els ruixats seran febles. 

  • Les temperatures baixen lleugerament, especialment al litoral i prelitoral. 

Per acabar: El cent també serà protagonista durant la jornada. Fins a migdia el vent bufarà amb cops forts als dos extrems del litoral, de mestral a les Terres de l'Ebre i de tramuntana a l'Empordà.

Previsions: S'espera que a partir de dijous arribin més ruixats més intensos que afectaran a Catalunya durant tot el cap de setmana.