Meteo i Serveis
Retencions a l'AP-7
Foto: Retencions a l'AP-7 | SCT
Mobilitat

Operació retorn: més de 255.000 vehicles tornaran diumenge a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Retencions a l'AP-7
Foto: Retencions a l'AP-7 | SCT

Amb l'entrada del mes de setembre són moltes les persones que donen per finalitzada les vacances de l'època d'estiu. El primer cap de setmana d'aquest mes sol ser l'escollit per tornar a casa, especialment les persones que viuen a l'àrea de Barcelona. 

Per què és important? Enguany la tornada a l'escola s'ha avançat una setmana. El curs escolar començarà el pròxim 4 de setembre i fa que moltes persones no allarguin les vacances d'estiu fins a la Diada. 

Què en sabem? La mobilitat a les carreteres catalanes es veurà intensificada aquest cap de setmana, especialment diumenge. El Servei Català de Trànsit preveu que 255.000 vehicles tornin a l’àrea d’influència de Barcelona, entre les 12:00 i les 24:00 de diumenge.

  • Aquesta mobilitat pot complicar la circulació a les vies de retorn, especialment a l’AP-7, C-33 i C-17.

Què diuen? Trànsit demana la màxima prudència en tots els desplaçaments, programar el retorn amb antelació per evitar les hores punta, informar-se de l’estat del trànsit i consultar prèviament possibles alternatives de trajectes amb rutes menys congestionades.

  • A més, també el calcula que divendres encara hi hagi un moviment important de sortida de la capital catalana. Durant la sortida entre les 15:00 de divendres 1 i les 15:00 de dissabte 2 es calcula que es poden mobilitzar fins a 425.000 vehicles.

En detall: Trànsit disposarà els següents carrils addicionals en sentit contrari a l’habitual per facilitar els desplaçaments en sentit Barcelona, si les necessitats del trànsit i les condicions de seguretat ho permeten:

  • AP-7 tram nord: entre Sant Celoni i Montornès del Vallès
  • AP-7 tram sud+B-23: entre Vilafranca i Molins de Rei
  • C-32 tram nord: entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat
  • En tots aquests trams on hi haurà carril addicional, els camions tindran prohibit fer avançaments i hauran de circular a màxim 80 km/h.