Meteo i Serveis
Pantà de Catalunya completament sec
Foto: Pantà de Catalunya completament sec | EFE
Aigua

La sequera pot provocar afectacions a les llars de Barcelona durant l'hivern

Temps de lectura: 2 minuts
Pantà de Catalunya completament sec
Foto: Pantà de Catalunya completament sec | EFE

Alerta per sequera. Si no plou abundantment abans del desembre, durant l'hivern "entrarem en emergència" i hi haurà afectacions a les llars a l'àrea de Barcelona, ha advertit Samuel Reyes, director de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Per què és important? Les llars de la capital de Catalunya podran veure's afectades per la falta d'aigua que hi ha en tot el territori català.

Què vol dir? El màxim dirigent de l'Agència Catalana de l'Aigua ha alertat des de Els Matins de TV3 a la població de les conseqüències que implica la falta de pluges que està travessant Catalunya.

  • Samuel Reyes ha assegurat que està "preocupat" perquè el setembre i l'octubre han de ser els mesos més plujosos i, en canvi, "hem vist uns dies secs que continuaran". En aquest sentit, ha advertit que si la tendència segueix igual i no plou abundantment durant aquesta tardor, al desembre possiblement els ciutadans de l'Àrea de Barcelona patiran restriccions i afectacions.
  • D'altra banda, ha afirmat: "A més de 170 municipis s'han enviat requeriments per un excés de consum d'aigua després de l'estiu. També s'han enviat a 41 indústries".

Situació actual: La quantitat d’aigua dels embassaments que abasteixen Barcelona arribaran en els pròxims dies a nivells interiors als de la sequera del 2008. És a dir, el percentatge actual està fregant el mínim històric del novembre del 1989. Concretament, es tracta d’un 21,3 %.

  • Aquesta falta d'aigua fa que l'ACA s'hagi plantejat l'opció i "no descartar" la via del 2008. Quan van venir dos vaixells procedents de Tarragona i Marsella per portar aigua a Barcelona. "S’han d’analitzar totes les possibles solucions", ha assenyalat i, alhora, ha deixat clar que segurament no seria l’única mesura que es posés en marxa.
Categoria: Meteo i Serveis