Meteo i Serveis
L' estació de Sants
Foto: L' estació de Sants | Rodalies
Mobilitat

Desconvocada la vaga dels sindicats de Renfe contra el traspàs de Rodalies

Temps de lectura: 2 minuts
L' estació de Sants
Foto: L' estació de Sants | Rodalies

Els sindicats de Renfe i el Ministeri de Transports han arribat a un acord per desconvocar la vaga de Rodalies contra el traspàs integral del servei en favor de la Generalitat de Catalunya.

Per què és important? Les aturades afectaven dies claus en la mobilitat, i les converses entre el nou ministre de Transports, Óscar Puente, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, han estat importants per a la desconvocatòria de la vaga. 

A fons: Un comunicat del Ministeri explica l'assoliment d'un acord per "treballar plegats en el procés de transferència de la gestió de Rodalies de Catalunya i en el futur de Renfe Mercaderies".

  • Els comitès generals d'empresa de Renfe i Adif han indicat en un comunicat conjunt que les negociacions "han arribat a bon port" perquè el Ministeri ha "atès les reivindicacions dels comitès".

Els contactes entre Puente i Aragonès: Puente ha explicat en una entrevista a Rac1 que va trucar Aragonès el matí de dijous com a pas previ a reunir-se amb els sindicats; el president català va donar-hi el seu vistiplau.

  • Sobre el procés per traspassar el servei, el ministre ha afirmat que no cometrà "cap tipus de deslleialtat" cap als seus socis, en referència al Govern, i ha dit que aquest no serà senzill i que portarà temps.

Què demanen? La segregació de Renfe i Adif neguiteja els sindicats, que volen "garantir la integritat del grup, mantenint les plantilles i l'operativa, tant per al procés de Rodalies de Catalunya com de Renfe Mercaderies.

  • Aquestes demandes han estat recollides en un acord signat entre totes les parts.

Context: Les aturades estaven previstes per aquest mateix divendres 24 i dijous 30 de novembre, i pel divendres 1, dilluns 4 i dimarts 5 de desembre, coincidint amb els moments previs al pont.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiqueta: Rodalies