Meteo i Serveis
Un home en patinet elèctric creua el carrer de Pau Claris
Foto: Un home en patinet elèctric creua el carrer de Pau Claris | Ajuntament de Barcelona
Mobilitat

Renfe prohibeix l'accés de patinets elèctrics a tots els seus trens

Temps de lectura: 2 minuts
Un home en patinet elèctric creua el carrer de Pau Claris
Foto: Un home en patinet elèctric creua el carrer de Pau Claris | Ajuntament de Barcelona

Renfe prohibeix a partir d'aquest dimarts l'accés de patinets elèctrics en tots els trens de viatgers, tant de Rodalies i Regionals com d'Alta Velocitat i Llarga Distància (AVE, Avlo, Alvia, Avant, Euromed i Intercity).

Per què és important? La mesura es pren a causa de "la situació de perill generada davant d'incendis de bateries que s'han registrat en alguns transports públics", segons ha informat Renfe.

Què en sabem? Aquesta prohibició no només fa referència als patinets elèctrics, sinó també als monocicles o qualsevol altre dispositiu de mobilitat personal elèctrics o dotat de bateries.

  • Els vehicles de persones amb mobilitat reduïda i les bicicletes elèctriques queden exemptes.

D'on venim? La mesura, que aplicaran també altres operadors a Espanya com Ouigo i Iryo, està basada en criteris de salut pública i de seguretat dels viatgers i és similar a altres produïdes a diferents ciutats.

A la pràctica: Amb l'entrada en vigor de la mesura, Renfe pot obligar un viatger a abandonar el tren si porta un objecte, equipatge o vehicle que representi un risc per a la seguretat i el bon funcionament de l'explotació del transport, o per a la seguretat dels altres viatgers.

  • A les estacions de Rodalies gestionades per Renfe s'informarà de la prohibició si es detecta un viatger amb patinet elèctric, i, tanmateix, es podran fer inspeccions aleatòries amb interventors i agents de seguretat.
Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Renfe Mobilitat