Meteo i Serveis
Avió d'Iberia
Foto: Avió d'Iberia | Twitter / @Iberia
Vaga

Vaga d'Iberia per Nadal: UGT i CCOO convoquen vuit dies d'aturades

Temps de lectura: 2 minuts
Avió d'Iberia
Foto: Avió d'Iberia | Twitter / @Iberia

UGT i CCOO han anunciat que convocaran una vaga a Iberia aquestes festes de Nadal per protestar perquè la companyia no accepta la creació del servei d'"autohandling" en els aeroports en els quals es va perdre el concurs convocat per Aena.

Per què és important? Les aturades cauen en plenes festes nadalenques, i per això l'aerolínia considera la vaga d'"irresponsable".

Quan? Els sindicats han anunciat que convocaran vaga a Iberia per als dies 29, 30 i 31 de desembre i 1, 4, 5, 6 i 7 de gener.

Què en sabem? L'origen de la protesta és causat pel servei de handling.

  • Aena va treure a concurs l'assistència a terra de les aeronaus i Iberia no va aconseguir imposar la seva oferta a vuit aeroports.
  • La plantilla va demanar a la direcció crear un servei d'"autohandling" en aquells aeroports on es va perdre el concurs.
  • Iberia, però, considera aquesta opció "inviable" i lamenta en un comunicat la "decepció enorme" davant la convocatòria "irresponsable" de vaga en plena negociació d'una "solució".

Per la seva banda, Iberia creu que  una bona opció seria que les empreses que han guanyat el concurs subcontractessin els treballadors d'Iberia. Mesura que, segons afirma, es faria "amb la garantia que tots ells conservessin íntegrament tots els seus drets".

D'on venim? El passat 26 de setembre Aena va comunicar el resultat del concurs, que va deixar Iberia fora del servei a tercers en alguns dels principals aeroports com Barcelona, ​​Palma de Mallorca, Màlaga, Alacant, Gran Canària, Tenerife Sud, Eivissa i Bilbao), tot i que va mantenir Madrid.

Categoria: Meteo i Serveis