Meteo i Serveis
Motorista a la Ronda del General Mitre
Foto: Motorista a la Ronda del General Mitre | Ajuntament de Barcelona / Vicente Zambrano González
Mobilitat

La DGT obligarà a fer un curs per conduir motos de 125

Temps de lectura: 2 minuts
Motorista a la Ronda del General Mitre
Foto: Motorista a la Ronda del General Mitre | Ajuntament de Barcelona / Vicente Zambrano González

Poder conduir una moto de 125 ja no serà tan senzill com fins ara. El Ministeri d'Interior ha decidit endurir la norma a causa de les dades que mostren que el col·lectiu de motoristes és l'únic que registra més mortalitat en l'última dècada.

Per què és important? A Catalunya, de les 152 víctimes mortals en accidents de trànsit de l'any passat, 53 conduïen una moto.

Situació actual: Actualment, els conductors amb més de 3 anys de carnet de cotxe poden portar, de manera automàtica, motos de fins a 125 centímetres cúbics.

Què en sabem? La Direcció General de Trànsit farà obligatòries noves mesures pels conductors a partir del 2024, entre elles la implementació d'un curs per poder dur motos de 125.

  • Aquesta norma no afectarà els conductors que ja tenien aquest dret, però sí els qui es treguin el carnet de conduir després que la mesura entri en vigor.

Altres: La DGT també obligarà els motoristes a utilitzar un casc integral o modular i uns guants homologats quan circulin per carretera.

  • També s'actualitzarà el contingut dels cursos de recuperació de punts per incorporar-hi un perfil específic per als motoristes.

Amb xifres:

  • L'any 2023 ha finalitzat amb 1.145 morts a les carreteres espanyoles, fet que suposa la mateixa xifra de morts en sinistres de trànsit que el 2022.
  • Hi ha hagut 25 dies amb 0 morts, quatre dies més que l'any anterior.
  • La mitjana diària de morts a la carretera ha estat de 3,1 persones.
  • Per localització del sinistre, Andalusia i Catalunya registren les xifres més grans de sinistralitat viària, en els dos casos s'observa una disminució respecte a l'any passat d'un 12% (-26) i un 5% (-8) respectivament.

Previsions: La DGT també preveu actualitzar els senyals de trànsit i continuar treballant amb la Unió Europea per introduir un carnet que permeti als joves de 17 anys portar un turisme acompanyats d'un conductor veterà.